TotaalDakConcept richt zich op samenwerking

Artikel delen

TotaalDakConcept manifesteert zich steeds meer als samenwerkings- en netwerkverband van A-merkbedrijven die een aandeel hebben in het platte dak. Het samenwerkingsplatform heeft als belangrijkste doelstelling technisch optimale en integrale dakconstructies te realiseren. De weg ernaar toe is minstens zo belangrijk. TotaalDakConcept timmert stevig aan de weg.

Boek op tafelRon Laurentzen, één van de bestuursleden zegt dat TotaalDakConcept geen commerciële instelling is, maar zich richt op samenwerking, op ketenvorming. “We moeten kijken naar de toekomst. Niet alleen naar wat we doen, maar hoe we het doen. Duurzaamheid en circulariteit gedijen het best bij samenwerking. Natuurlijk zijn alle leden op hun gebied specialist. Door de concentratie van specialismen is er ontzettend veel kennis in huis. Dat is aantrekkelijk voor opdrachtgevers. Voor gemeentes, die juist samenwerking zoeken met marktpartijen. Voor architecten, die gebruik willen maken van de bestekservice van TotaalDakConcept. Die kennis houden we niet voor ons zelf alleen. Integendeel, we zijn druk bezig om op de website een kennisbank in te richten, waarin allerlei onderwerpen worden behandeld die betrekking hebben op het platte dak. We hebben ook een boek uitgebracht, waarin de leden van TotaalDakConcept hun visie geven over de toekomst van het platte dak. Leuk en leerzaam. Onze blik is via media zoals BouwTotaal, naar buiten gericht. We adviseren en verbinden.”

Kennisdeling

Het delen van kennis is één van de belangrijkste activiteiten van TotaalDakConcept. Een paar keer per jaar organiseert het samenwerkingsverband webinars. In deze webinars, uitgezonden via TotaalDakTV, het YouTube-kanaal van TotaalDakConcept, worden uiteenlopende onderwerpen over het platte dak behandeld.

“We merken dat de populariteit van deze webinars toeneemt”, aldus Ron Laurentzen. “We nemen hierin ook actuele onderwerpen mee. In het laatste webinar over retentiedaken schoven de gemeenten Rotterdam en Utrecht aan. We hebben door klimaatverandering namelijk te maken met enorme piekbelastingen. Gemeentes zijn nu op zoek naar oplossingen om het dak te gebruiken om het overvloedige regenwater te reguleren. Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen voor twee nieuwe webinars. Ook hierin behandelen we onderwerpen die actueel zijn of aansluiten op de praktijk van alledag.”