ERA Contour officieel gecertificeerd als aanbieder NOM-renovatie

Artikel delen

ERA Contour is gecertificeerd als aanbieder van nul-op-de-meter-renovatie. Op dinsdag 28 januari kreeg Jurgen Weerdenburg, directeur van TBI-onderneming ERA Contour, het NOM-keurcertificaat officieel overhandigd van Ivo Opstelten, directeur van innovatieplatform Stroomversnelling. De ontwikkelende bouwer verduurzaamt inmiddels ook al bijna 300 woningen naar nul-op-de-meter.

Met de NOM-keur is ERA Contour officieel gecertificeerd om gebouwen te ontwikkelen naar nul-op-de-meter, inclusief de kwaliteitswaarborging die een woningcorporatie nodig heeft voor de energieprestatievergoeding. Opstelten: “We hebben NOM-keur ontwikkeld om bouwers uit te dagen met een integraal bouwconcept te komen, omkleed met harde garanties op de belangrijkste woningprestaties, wat corporaties zekerheid biedt over de kwaliteit, prestaties en een gezonde business case. Het concept van ERA Contour voldoet hier nu aan.”

Al bijna 300 woningen naar nul-op-de-meter

In opdracht van verschillende woningcorporaties verduurzaamt ERA Contour op dit moment al bijna 300 woningen naar nul-op-de-meter. Weerdenburg: “In Zoetermeer zijn we net gestart met een opgave om 214 woningen naar NOM aan te passen. Daarnaast leveren we in Schiedam binnenkort al de eerste paar van nog eens 80 woningen op, die we hebben verduurzaamd naar NOM. Dit certificaat is een mooie erkenning voor het werk dat we doen en het laat opdrachtgevers zien dat ERA Contour in staat is om ook hun woningen naar nul-op-de-meter aan te passen.”

NOM-keur geeft gebouweigenaren garantie op energieprestatie

NOM-keur is een keurmerk dat wordt afgegeven op een technisch bouwconcept dat een aangenaam en gezond binnenklimaat combineert met een zeer laag energieverbruik, en ook nog eens aardgasvrij.

Innovatieplatform Stroomversnelling ontwikkelde het keurmerk samen met marktpartijen, omdat ze merkte dat daar grote behoefte aan was: “de maatschappelijke en politieke opgave om in 2050 een CO2-neutrale woningvoorraad te realiseren, is iets waar we met elkaar niet omheen kunnen. Om op grote schaal te innoveren op kwaliteit, moeten alle betrokkenen samenwerken. Bij het nul-op-de-meterconcept is het principe dat investeringen om een huis energiezuinig of energieneutraal te maken, gefinancierd kunnen worden uit de besparing van de energielasten op langere termijn.

Deze wijze van financieren staat of valt met de waarmaken van de beloftes van de bouwer op het gebied van energieprestaties. De NOM-keur geeft gebouweigenaren garantie op die prestatie na oplevering” aldus Opstelten. Een bouwconcept dat de NOM-keur heeft, maakt gebruik van goede isolatie, slimme ventilatie en duurzame energievoorziening. Ook opwekking van de energie, bijvoorbeeld met zonnepanelen, valt onder het keurmerk.

Over ERA Contour

ERA Contour ontwikkelt en realiseert nieuwbouw- en renovatieprojecten, zowel in eigen beheer als voor derden. Samen met gemeenten, corporaties, andere ontwikkelaars en de eindconsument bedenken én maken de medewerkers plekken waar mensen gelukkig en veilig leven. Zo creëren we ruimte voor mens, stad en maatschappij. ERA Contour is onderdeel van TBI, een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt.
www.eracontour.nl | www.tbi.nl.

Over Stroomversnelling

Stroomversnelling is een non-profit organisatie die innoveert in de praktijk binnen het domein van de energietransitie van woningen en wijken. Dat doen we met onze leden die de gehele keten beslaan van gemeente, corporaties, bouwers tot toeleveranciers. Daarbij zorgen we voor de juiste randvoorwaarden in wet- en regelgeving. Wij willen dat iedere woningeigenaar in Nederland kan kiezen voor een mooie, comfortabele, betaalbare én duurzame woning. Dit doen wij met een team van enthousiaste en betrokken experts die samen met onze leden de schouders onder deze opgave zetten.
www.stroomversnelling.nl | www.nomkeur.nl