Badkamer renoveren: wat kost dat?

Artikel delen

Een begroting maken kost hem toch weer een avond werken. Met het gevolg dat hij vaak tien offertes afgeeft, met de kans maar één project te krijgen. Hij is gemiddeld drie uur aan de slag voor een offerte. Over tien offertes doet hij dus meer dan 30 uur! Dat moet makkelijker kunnen.

De aannemer geeft eerst een richtprijs af. Valt die binnen het budget, dan maakt hij de begroting. Daartoe gaat hij eerst in overleg met de opdrachtgever om de puntjes op de i te zetten. Hij bespreekt dan ook de mogelijkheden en de keuze van de materialen. Zo kan hij een betere begroting maken en de familie Schoon weet waar ze aan toe zijn. Geen verrassingen achteraf: “We hadden het anders verwacht”. Nu berekent hij de opdracht eerst per vierkante meter met het boekwerk kleine werken ( zie berekeningen 1). Binnen tien minuten heeft hij de prijs en weet uit ervaring wat de afwijkingen hier in zijn.

Opdracht: renovatie badkamer
â?¢ Afmeting: 2,60 x 3,00 x 2,50 meter.
â?¢ Standaard sanitair.
â?¢ Leidingen verleggen voor water, afvoer en elektra.
â?¢ Plafond: vochtwerende gipskartonplaten, sauzen.
â?¢ Kozijn schilderen.
â?¢ Monteren nieuw rooster mechanische ventilatie.

Valt het bedrag binnen het budget. Dan gaat hij de begroting maken met de wensen van de opdrachtgever (zie berekening 2). Van de 30 uur begroten en calculeren is de bestede tijd terug gebracht naar vijf uur werken. Want hoe vaak hoort u niet: “Te duur of niet binnen het budget”. En de opdracht gaat niet door. Weer een verloren avond. Tijd die u beter kunt besteden aan de voorbereiding van werken die wel zijn door gegaan.

Informatie: Bouwprijzen kleine Werken (www.bouwprijzen.nl)