fbpx

Naadloze aluminium goten met DUBOkeur

Artikel delen

De milieuprestatie van bouwproducten wordt steeds belangrijker. Vooral doordat vanaf 1 januari 2018 er ook daadwerkelijk een grenswaarde voor de milieuprestatie van nieuwe woningen en nieuwe kantoren groter dan 100 m2 van kracht is. De naadloze en dubbelwandige aluminium dakgoten van N.A.G. zijn voorzien van DUBOkeur® en sluiten dus naadloos aan op duurzame eisen vanuit de overheid en duurzame ambities van woningbezitters en bijvoorbeeld woningcorporaties.


De milieueffecten van het materiaalgebruik spelen een belangrijke rol bij het terugdringen van de totale milieubelasting van gebouwen. Met de milieuprestatie-grenswaarde van 1 wordt bewerkstelligd dat bij gebouwen ook rekening wordt gehouden met de milieubelasting van materialen om de emissie van onder andere broeikasgassen en de uitputting van grondstoffen te reduceren. Over de naadloze en dubbelwandige aluminium goten van N.A.G. hoeft de ontwerper of gebouweigenaar zich geen zorgen te maken: die hebben al een DUBOkeur van NIBE. Dit keurmerk bewijst dat een bepaald product tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Zo is aluminium volledig recyclebaar en treedt geen vervuiling van milieu op door afvloeiing van zware metalen. Ook is er geen restafval, omdat de goot op maat wordt gemaakt.

Hoge kwaliteit

De naadloze en dubbelwandige aluminium dakgoten hebben echter nog veel meer voordelen. Zo wordt de naadloze dakgoot namelijk op locatie gemaakt, waardoor er geen transportschade optreedt. Deze goot is voorzien van een hoogwaardige, krasvaste polyamide coating (dus géén polyester coating) en heeft een lange levensduur van 35 tot 40 jaar. Door de wijze van productie wordt er enorm op arbeidskosten bespaard.

Hierbij worden aluminium gootbeugels gebruikt, voorzien van een poedercoating in dezelfde kleur als de dakgoten. Door de specifieke vormgeving treedt er geen doorzakking op tussen de gootbeugels. Er wordt twintig jaar garantie gegeven op materiaal- en arbeidsloon en tien jaar op de verlijming / uitlopen. N.A.G. levert de goten in verschillende kleuren en modellen.


N.A.G. staat op de beurs GEVEL 2018 van 23 t/m 25 januari 2018 in Rotterdam Ahoy. Bezoek de stand in Hal 1, standnr. 01.C010.

N.A.G. BV, www.nag.nl