Isoleren buitengevels met diverse afwerkingen

Artikel delen

De IKO enertherm WRAP Premium is een zeer geschikte oplossing voor het (na-)isoleren van buitengevels. De binnenafwerking van de woning blijft behouden en diverse decoratieve afwerkingen zijn mogelijk. Het product bestaat uit aluminium profielen die zeer eenvoudig te bevestigen zijn.

De Wrap Premium is een gegarandeerd in-systeem toepassing welke eenvoudig en snel te installeren is. Het systeem bestaat uit aluminium profielen voor een slanke en tevens lichte constructie. Een massieve aluminium cachering zorgt voor een verhoogde branwerendheid. De eindafwerkingsmogelijkheden zijn divers.

De Wrap premium wordt gecombineerd met de ALU50 TG PIR-isolatieplaten en verschillende eindafwerkingen. Met een warmtegeleidingscoefficient (EN 13165) van λD = 0,022 W/(m.K) behoort de IKO enertherm alu-gecacheerde plaat tot de best presterende PIR-isolatie. Hoe lager de lambda-waarde, hoe hoger de RD-waarde (isolerend vermogen).

De platen hebben een volumegewicht van ± 32 kg/m³. Druksterkte bij 10% vervorming: ≥ 150 kPa (15 ton/m²). Het gedrag onder invloed van gelijkmatig verdeelde belasting is klasse C. Dit betekent minder dan 5% vervorming bij 80°C en 40 kPa belasting. De platen bestaan voor meer dan 95% uit gesloten cellen. De waterdampdiffusieweerstand PIR schuim: μ = 60 – ALU-cachering: μ > 100.000. De vochtongevoeligheid is ingedeeld in WLT klasse 1.

Iko Enertherm
www.enertherm.eu