fbpx

“Dé standaard voor een luchtdicht prefab casco”

Artikel delen

Door de strenge eisen op het gebied van de energieprestaties van woningen is het van belang om ook bij prefab casco’s te zorgen voor 100% luchtdichte aansluitingen. Voor een luchtdichte detaillering van prefab elementen biedt Plaka Nederland een verrassend eenvoudig en doeltreffend concept de Plaka Airtight.

Met Plaka Airtight is heel eenvoudig en snel een luchtdichte afdichting van de woningscheidende spouw te realiseren. Plaka Airtight bestaat uit een gevacumeerde strook minerale wol verpakt in een dampremmende PE-folie. De vacuüm sealing van de Airtight maakt dit product uniek in zijn toepassing. Na montage dient de Airtight ‘lek’ geprikt te worden, zodat de minerale wol gecontroleerd expandeert en zo de woningscheidende spouw tussen de kanaalplaatvloeren volledig opvult.

Naast een luchtdichte afsluiting werkt Plaka Airtight, door de akoestische ontkoppeling van de prefab betonelementen, tevens contactgeluid isolerend. Daarnaast heeft het product een thermisch isolerende werking, zodat geen inwendige condensatie ontstaat in de ankerloze spouw.

Afhankelijk van de gekozen breedte is Plaka Airtight geschikt tot een luchtdichtheidsklasse 3 ‘passief bouwen’. Airtight is toepasbaar voor variabele spouwbreedten en in nagenoeg elke gewenste afmeting en dikte leverbaar. Het materiaal is bestand tegen alle weersinvloeden en heeft na aanbrengen een hoge mechanische bestendigheid en raakt hierdoor niet beschadigd. De basis van minerale wol valt in de hoogste brandklasse (A1, volgens NEN-EN 13501-1).  De PE-folie is vlamdovend.

“Door zijn unieke meervoudige werking en eenvoudige montage is Plaka Airtight een reeds vele malen in de praktijk bewezen oplossing voor een luchtdicht prefab casco.”

Plaka
www.plakagroup.nl