Verspuiten geeft lucht in groeiende krapte schildersmarkt

Artikel delen

De vraag naar schilders neemt toe, terwijl het aanbod alleen maar afneemt. Voor de professional betekent dat een overvolle agenda én de wens om sneller te kunnen werken zonder op kwaliteit in te boeten. Verspuiten van verf biedt uitkomst. Door het gebruik van spray in plaats van roller en kwast is een schilderklus tot wel 30% sneller en het resultaat is strakker, dus win win voor de schilder. Om kennis te maken met de voordelen van deze supersnelle verftechniek organiseren Sigma en sprayexpert WSB Finishing Equipment [WAGNER] deze week het grootste spray event voor Nederlandse vakschilders op de circuits van Zandvoort en Zolder.

Verspuiten heeft de toekomst

Wat Martell Demarteau van Sigma Coatings betreft heeft verspuiten de toekomst: “Nu de economie weer aantrekt is het tijd het achterstallige onderhoud van Nederland weg te werken. Soms lijkt het wel of iedereen een schilder zoekt, terwijl het ambacht juist langzaam aan het verdwijnen is. Het aantal huishoudens neemt tot 2039 alleen maar toe, het aantal schilders neemt af en dus is een efficiëntere manier van werken essentieel. Daarom is het zo belangrijk dat schilders hun vakmanschap verder vergroten, bijvoorbeeld door nieuwe technieken te leren. Het verspuiten van de Sigma S2U Nova Spray in combinatie met bijvoorbeeld de Wagner SF23 Plus is gemakkelijk, snel en in één laag klaar. Met tot wel 30% tijdswinst per klus is het een enorm voordeel voor zowel klant als schilder. Meer werk in minder tijd, een prachtig resultaat – en door naar de volgende klus!”

Snel, sneller, snelst

Het verspuiten van lakverf werkt efficiënter en het resultaat is strakker. Doordat de techniek velen nog onbekend is, wordt veelal toch nog gewerkt met een kwast en of een roller. Hoog tijd om de vakschilders van Nederland te laten zien hoeveel toepassingen er zijn, wanneer het inzetten van sprayapparatuur rendabel is en hoe het beste resultaat wordt bereikt. Tijdens het grootste spray-event van Nederland trainden Sigma Coatings en WSB professionele schilders in alles wat bij verspuiten komt kijken; afplakken, schuren, EHBS (eerste hulp bij onderhoud van sprayen), verschillende verfspuittechnieken (zoals tempspray en aircoat) en een sales pitch waarin de schilder leert op korte en krachtige manier de klant de voordelen van verspuiten van verf uit te leggen. Vervolgens werd er op het circuit keihard geracet, om snelheid ook letterlijk te ervaren.

Sigma S2U Nova spray en nieuwe antislip traplak

Tijdens het grootste spray-event van Nederland werkten de schilders met Sigma S2U Nova Spray, de keiharde lak voor binnen. De nieuwste innovatie binnen het Nova assortiment is de Sigma S2U Nova Traplak. Dit product zorgt voor een hoog antislip effect op iedere trap waardoor er minder risico is op uitglijden. Het product heeft een bijzonder soepele verwerking, een uitstekende hechting en is verkrijgbaar in elke kleur.