Factuur zonnepanelen belangrijk voor nieuwbouwkopers

Artikel delen

Kopers van nieuwbouwwoningen kunnen de BTW op zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Dat levert kopers al snel honderden euro’s op. Voorwaarde is dat zij een gespecificeerde btw-factuur kunnen overleggen aan de Belastingdienst. De Vereniging Eigen Huis krijgt veel klachten van kopers die geen gespecificeerde factuur krijgen van het bouwbedrijf en adviseert haar leden daar wel om te vragen.

Foto: Hanns-Christoph Zebe, Monier.

Bouwend Nederland wil deze thematiek nogmaals bij haar leden onder de aandacht brengen. Kopers van een nieuwbouwwoning hebben een gespecificeerde factuur nodig waaruit blijkt wat de kosten zijn van de zonnepanelen zelf en de installatie daarvan. Een totaalfactuur voor de hele koop-aanneemsom van de woning is voor de Belastingdienst onvoldoende.