fbpx

SnowWorld neemt haar 13.000 zonnepanelen in gebruik

Artikel delen

SnowWorld is met de ingebruikname van haar 13.000 zonnepanelen weer een flinke stap verder in haar duurzaamheidsstrategie.

Deze zomer is de laatste hand gelegd aan de dakconstructie van de skipiste waarop de 10.000 zonnepanelen in SnowWorld Landgraaf zijn gemonteerd. In SnowWorld Zoetermeer werden eerder al ruim 3.000 zonnepanelen gerealiseerd.
Hiermee is het meest complexe zonnepanelenproject van Europa afgerond. De afgelopen 2,5 jaar zijn de constructieve uitdagingen die de skihal in Landgraaf met zich meebrengt, met succes overwonnen. In de maand mei is gebleken dat op zonnige dagen meer energie geproduceerd wordt dan SnowWorld zelf nodig heeft. Deze energie wordt geleverd aan de omliggende woningen.

Indi Energie heeft het gehele projectmanagement en de financiering van de zonnepanelen verzorgd. KiesZon ontwierp het systeem, heeft de installatie van de zonnepanelen voor hun rekening genomen en verzorgt het onderhoud.

SnowWorld zal de komende vijftien jaar de opgewekte zonnestroom afnemen.