CSC-goud voor betonfabriek B.V. De Meteoor

Artikel delen

Kiwa heeft op 26 september 2018 CSC-goud uitgereikt aan betonfabriek De Meteoor B.V. Het CSC-certificaat (Concrete Sustainability Council) levert producenten het bewijs dat betonproducten, betonmortel en grondstoffen voor beton op een duurzame en verantwoorde manier worden geproduceerd.

SONY DSC

“Het gouden certificaat maakt duidelijk dat De Meteoor actief bezig is om zo duurzaam mogelijke producten te leveren. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het product zelf, maar ook naar het proces”, laat Klaas Huijgen, manager QHSE weten. B.V. De Meteoor is gevestigd in Rheden en maakt onderdeel uit van de BTE Groep. De betonfabriek produceert railproducten en Stelcon betonplaten die dagelijks worden toegepast bij projecten in heel Nederland.
Huijgen: “Onze producten voldoen aan de eisen en normen volgens Eurocode en worden altijd geleverd met kwaliteitscertificaten. Vanaf vandaag leveren wij daar een CSC-goud bij. De Meteoor is, na Betonindustrie De Hamer – ook onderdeel van de BTE Groep – het tweede betonbedrijf dat het gouden certificaat mag ontvangen. Wij nemen hiermee de verantwoordelijkheid om de effecten van onze bedrijfsactiviteiten op het milieu te beperken en actief aan de slag te gaan met verbeteringen.”

Het certificaat biedt de afnemer zekerheid over een duurzame, verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid. Er zijn vier CSC-niveaus: brons, zilver, goud en platina. Voor meer informatie over het certificaat CSC en de rol van Kiwa in het behalen van het certificaat: www.csc-nl.nl of www.kiwa.nl (zoekwoord CSC).