fbpx

Natuurlijk isoleren met houtvezels

Artikel delen

Er bestaan heel wat isolatiematerialen met uitstekende isolatiewaarden. Een isolatiemateriaal dat in onze streken veel minder bekend is dan in pakweg Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, is houtvezelisolatie.

Zoals de naam al zegt; isolatiemateriaal op basis van houtvezels. Het is de nieuwste productgroep binnen de SOPREMA group: Pavatex. “Pavatex maakt de duurzaamheidscirkel rond, van grondstof naar productie tot afgewerkt product en de fase daarna. Bij elke stap staat de zorg voor mens en milieu voorop.”

Soprema ging op zoek naar een product met een zo klein mogelijke ecologische impact
in combinatie met een zo hoog mogelijke kwaliteit. Het resultaat: Pavaflex Plus. “Een absolute blikvanger en game changer onder de houtvezelisolatiematerialen. Daarnaast een toonbeeld van een toekomstgerichte en uiterst duurzame cradle to cradle oplossing.”

Bijzonder is het uitstekende isolerende karakter, met een lambda-waarde van slechts 0,036 W/mK. “De beste isolatiewaarde vandaag op de markt van de natuurlijke isolatie. Pavaflex Plus is geschikt voor isolatie van zowel daken, binnenwanden als plafonds.”

Meer informatie over het isoleren met houtvezels vindt u op de website van Soprema.

Soprema
www.soprema.nl