Sneller schroeven met de nieuwe accu-slagmoersleutel

Artikel delen

“Wie naar de nieuwe accu-slagmoersleutel SSW 18 LTX 300 BL grijpt, handelt schroefwerkzaamheden in beton, metaal of hout nu sneller dan ooit tevoren af.” De nieuwe krachtpatser van Metabo heeft een brushless motor en een maximaal koppel van 300 Nm. “Daarmee is de slagmoersleutel voor veelzijdige schroefwerkzaamheden in metaal, beton of hout optimaal geschikt en daarbij nog bijzonder snel en efficiënt”, zegt productmanager Felix Kaiser.

De SSW 18 LTX 300 BL maakt het werk buitengewoon licht. Dankzij zijn gewicht van ongeveer 1,7 kg met accu-pack kan hij met slechts één hand bediend worden. “In vergelijking met een boorschroefmachine hebben slagmoersleutels geen terugkoppel. Hierdoor wordt de belasting op hand en handgewricht merkbaar minder bij herhaald gebruik of bij grotere schroeven”, legt productmanager Felix Kaiser uit.

Als het om schroeven gaat is de nieuwe machine niet kieskeurig. Van houtschroeven via metaalschroeven tot beton-schroefverbindingen toe is de slagmoersleutel veelzijdig te gebruiken, bij houten schroefverbindingen tot een maximale schroefmaat van 8×300 mm. Met behulp van een stelwieltje kan tussen twaalf niveaus de juiste snelheid voor de desbetreffende schoefmaat geselecteerd worden. Als de APS-modus wordt ingesteld, voorkomt de automatische krachtomschakeling APS dat bij zelfborende metaalschroeven de schroef doordraait.

De SSW 18 LTX 300 BL kan met alle 18 Volt accu-packs van Metabo gebruikt worden; wat betreft compactheid wordt echter de flatpack met 4.0 Ah aanbevolen. Met de 4.0 Ah LiHD-accu-pack kan de slagmoersleutel bij een 6×100 schroef in een houtvezelplaat van gemiddelde dichtheid 184 schroeven per accu-lading aan en is hij daarmee duidelijk efficiënter dan zijn voorganger.

Metabo
www.metabo.nl