Slimme en eigentijdse oplossingen voor dakhellingen 15°- 55°

Artikel delen

De Kompakt 2.0-serie van Ubbink is een beproefde en onderscheiden serie verzamelkappen en biedt een oplossing voor rookgasafvoer en luchttoevoer voor gesloten gastoestellen (HR T120), geïsoleerde luchtafvoer van mechanische ventilatiesystemen en WTW toestellen, rioolontluchting, mechanische ventilatie en de luchtwarmtepomp.

Klaar voor de toekomst

Alle varianten zijn voorbereid op de nieuwste isolatie-eisen voor het dak (Rc 6.0) uit het Bouwbesluit 2015 (EPC 0,4) en voldoen aan de relevante eisen met betrekking tot waterdichtheid en luchtdichtheid. Steeds vaker wordt de installateur geconfronteerd met dikkere dakpakketten als gevolg van de scherpere eisen aan de thermische schil. Daarom is de Ubbink Kompakt 2.0-serie in alle configuraties verkrijgbaar in een onderdaks verlengde uitvoering. Ideaal voor renovatie en vervanging, maar ook voor nieuwbouw waarbij hoge eisen worden gesteld aan de luchtdichtheid en isolatiewaarde van de woning. Luchtdichting is een belangrijk onderdeel van het energiezuinig bouwproces. Helemaal nu de EPC-eis in het Bouwbesluit steeds verder wordt aangescherpt. Daarom is er voor iedere Kompakt 2.0 een passend Luchtdicht Dakdoorvoermanchet beschikbaar. De moderne en fraaie vormgeving maakt van deze Kompakt serie een eigentijdse topper, die staat voor veiligheid, zekerheid en gemak!

Verwerkersgemak

Deze eigentijdse serie biedt oplossingen voor alle dakhellingen (15°-55°); one type fits all! Door de haakse doorbreking van het dak is de verzamelkap eenvoudig te monteren. Door de minimale uitsparing in het dak blijft de isolatiewaarde behouden. De haakse dakdoorbreking bevordert het aansluitgemak, het kanaal is altijd lang genoeg, ook bij steile daken of bij dikke dakisolatie. Doordat de breedte van de Kompakt 2.0 is afgestemd op de breedte van een standaard sneldekpan, is hij zeer geschikt voor prefab bouwen. Het indekdeel is geïntegreerd en geschikt voor alle pannen.

Eigenschappen

De Kompakt 2.0-serie is bestand tegen atmosferische invloeden en voldoet aan alle (relevante) regelgeving (NEN en Bouwbesluit).

Ubbink
www.ubbink.nl/kompakt2.0serie