Woon Ideaal Beurs helpt met toekomstgericht maken eigen woning

Artikel delen

Van 21 t/m 24 februari vindt in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch de Woon Ideaal Beurs plaats. Dé beurs gaat natuurlijk voor sfeervol en praktisch maar speelt vooral in op de nieuwe bouweisen en de woonwensen van morgen! Thema’s als ecologisch bouwen, (bijna)energieneutraal wonen, van het gas af, levensloopbestendig wonen en een klimaatbestendige woning komen aan bod. Nieuwe trends in woninginrichting zoals met duurzame materialen zijn te zien in de voorbeeldinterieurs.

Versnelling nodig – behoefte aan informatie groot

Het verduurzamen van de eigen woning is een ingewikkelde opgave die (te)veel tijd vraagt, terwijl het verlagen van de woonlasten een sterk motief is. De overkill aan digitale, soms tegenstrijdige informatie, het technische onderwerp en het investeringsbedrag zijn hier debet aan. Versnelling van het proces is nodig, ook al om de doelstellingen van het Klimaatakkoord te realiseren. De Woon Ideaal Beurs geeft inzicht door een mix van inspiratie, informatie en concrete oplossingen.

Spreekuren voor persoonlijk advies

Voor persoonlijk advies kan men terecht bij de gratis spreekuren zoals van het Energieloket. Welke energiebesparende oplossing is in welke volgorde voor jouw woning en gezin het meest effectief, hoe te financieren etc. Exposanten tonen de mogelijkheden; van kruipruimte isolatie tot zonne-energie paneel of dakpan, van energiezuinig koelen tot -verwarmen, van domotica tot circulaire douche en van isolerend glas-in-lood tot spanplafond met infrarood verwarming en LED verlichting.
In het Woon Ideaal Theater zijn er doorlopend presentaties zoals over energiebesparing, passief (ver)bouwen, virtual reality in het bouwproces en woninginrichting. Alles over strobouw, houtskeletbouw, passief bouwen en duurzaam (ver)bouwen is bijeengebracht op paviljoens.

Inspiratie interieurs

Toonaangevende woninginrichters tonen hun visie op sfeervol, natuurlijk en duurzaam wonen in de galerie met voorbeeldinterieurs. Landelijk Strak toont een woonsfeer met natuurlijke materialen. In Hotel Chique zijn o.a. duurzame fineerparket vloeren en producten met verrassende stoffen zoals horizontale jaloezieën bekleed met vilt of leer toegepast. Elders op de beurs vindt je nieuwe collecties en alles voor wooninrichting; van een luxe slaapkamer tot een prachtig ingerichte serre.

Praktische informatie

De Woon Ideaal Beurs is van donderdag 21 februari t/m zondag 24 februari 2019 geopend van 10.00 – 18.00 uur. Het entreetarief bedraagt € 12,- in de online voorverkoop of € 16,50 aan de kassa. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis mee. Kijk voor meer informatie en extra voordeel op www.woonideaalbeurs.nl