Houtpaviljoen groter dan ooit

Artikel delen

Het succesvolle Houtpaviljoen keert terug op de BouwBeurs in Hal 10. Inmiddels hebben 60 ondernemingen en organisaties hun deelname al bevestigd. Zo kunt u Europly Woodproducts, Gooskens Hout / Mevo, Het Wapen, Heuvelman Hout, Lambert van den Bosch, Marwood Ltd, Ztyl Houten Sierlijsten, Lemahieu en Houtwerf ‘live’ bezoeken op de beurs.

Met als titel ‘Bouwen op Hout!’ maken de founders middels het Houtpaviljoen een vuist op de BouwBeurs. Dat doen zij niet alleen: net als in 2015 en 2017 participeert een groot aantal ondernemingen in een sponsorship.
Het Houtpaviljoen – versie 2.0 – beleefde in 2015 zijn primeur op de BouwBeurs, mede dankzij de steun van ruim 65 sponsoren uit het houtvak. In tien weken tijd werd het Houtpaviljoen neergezet op 60 m² om het gebruik van hout in de bouw te promoten tijdens de beurs. In 2017 verbonden ruim negentig houtbedrijven hun naam aan het Houtpaviljoen ‘Bouwen op Hout!’, weer in Hal 10 van de BouwBeurs. Deze editie besloeg het paviljoen 100 m². Vanwege zijn houtconstructie, uitstralingen en de samenwerking met sponsorbedrijven was het Houtpaviljoen een echte publiekslieveling.
In 2019 is het Houtpaviljoen wéér groter geworden en meet nu circa 200 vierkante meter. Op donderdag 7 februari is er weer een daverende Houtborrel.

Partners

De partners van het Houtpaviljoen collectief, de ‘founding fathers’, zijn: Assink Hout, Scantimber / Hasslacher, het PEFC-keurmerk, Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB), de Malaysian Timber Certification Council (MTCC), de Malaysian Timber Council (MTC), het Houtcollectief en het vakblad Houtwereld.

Alle informatie is terug te vinden op Houtpaviljoen.nl. Tevens vindt u op de website de namen van de partijen die zich hebben aangesloten bij het Houtpaviljoen. Het standnummer op de BouwBeurs is 10.F.010.