Interactief Tegelplein

Artikel delen

Het Tegelplein in Hal 7 is het resultaat van samenwerking tussen verschillende lijmproducenten. De motor achter het initiatief is Rubi Benelux met zijn tegelverwerkende apparaten. Maar ook de Bovatin is op volle sterkte aanwezig om het publiek te informeren over het prachtige vak tegelzetter. En daar gaat het om op het Tegelplein. Iedereen enthousiast maken voor het beroep!

Foto: Rubi Benelux.

Foto: Bovatin.

Deze editie slaan verschillende bedrijven de handen ineen. Het eigen merk met de innovaties worden vanuit een eigen stand gepresenteerd. Maar de technische uitleg gaat over algemene aandachtspunten zoals vaktechnische handelingen en ontwikkelingen. Op het plein zorgen drie vooraanstaande tegelmerken voor deze voorlichting: Koninklijke Mosa, Villeroy & Boch en Rako.

Wat gebeurt er allemaal?

De deelnemers van het Tegelplein presenteren een uitgebreid informatieprogramma over het vak Tegelzetter. Op het podium zijn doorlopend bondige product- en projectpresentaties. Bijzonder is dat partijen die ondersteunend zijn aan het vak, volop hun medewerking geven. Bij deze ‘hulptroepen’ sluiten ook producenten met lijmen, kitten en alles wat de verwerker nodig heeft zich aan. Het plein bestaat onder andere uit een viertal demozones, waar alles draait om:
1. Waterafdichting + voegen.
2. Ontkoppelen.
3. Grootformaat snijden.
4. Lijmtechnieken.
5. Grote tegelsnijwedstrijd.

Deelnemers zijn: Ardex, Bovatin, Ceves Vergeer, Coba, Forbo Eurocol, Mapei Nederland, Mosa, PCI, Rako, Rubi Benelux, Schlüter, Schönox, Villeroy & Boch en Wedi GmbH.