Vilton-primeur op BouwBeurs verkort installatietijd met 2 uur

Artikel delen

Het kruipluik is één van de grootste luchtlekken in een woning. In de praktijk blijkt het lastig en tijdrovend om het kruipluik volledig luchtdicht te krijgen. Vilton heeft nu een volledig luchtdicht vloerluik ontwikkeld. Nieuw hierbij is dat de matrand van kunststof gemaakt is in plaats van metaal. Owen Kleijn, technisch specialist van Vilton, vertelt: “Deze kunststoffen matrand, die rust op een Vilton afdichtingsband E10, zorgt ervoor dat het Vilton kruipluik niet alleen luchtdicht is, maar ook gasdicht is.”

Een ander voordeel is de veel kortere montagetijd. “Uit praktijkmetingen bij een grote aannemer blijkt dat de montage en het luchtdicht maken van een standaard kruipluik met metalen matrand zo’n 2,5 uur duurt. Dat is inclusief het ophalen van de materialen, stellen, bevestigen en afwerken. Het Vilton kruipluik met kunststoffen matrand kan in slechts een half uur gemonteerd worden en is dan ook gelijk 100% luchtdicht. En overigens ook meteen beloopbaar, wat een belangrijk voordeel is tijdens deze bouwfase.”

Met de toevoeging van het luchtdichte kruipluik krijgt het Vilton V5-systeem voor luchtdicht bouwen een innovatieve uitbreiding waarmee een woning op de meest belangrijke punten luchtdicht en dus energiezuiniger wordt.

Compleet systeem

Het Vilton kruipluik is een compleet systeem bestaande uit een kunststoffen matrand, afdichtingsband E10, vloerluik en bevestigingsmaterialen. Het vloerluik wordt bij oplevering van de woning vastgeschroefd in de matrand waardoor er een volledig luchtdichte situatie ontstaat.

Aannemers ontzorgen

Om aannemers nog verder te ontzorgen, biedt Vilton Service de mogelijkheid om het volledig luchtdichte kruipluik te laten monteren door ervaren en deskundige Vilton-servicemonteurs, met garantie op product, aanbrengen én functioneren.

Luchtdichtheidmeting

Uit praktijkmetingen met een ultrasone meting (Prescanbouw) is gebleken dat het Vilton kruipluik geen geluiddoorgifte heeft. De conclusie van deze strenge meetmethode is dus dat de luchtdichting zeer goed is.

Eigenschappen van het Vilton kruipluik

  • De matrand is gemaakt van gerecycled kunststof en volledig recyclebaar
  • Geschikt voor kruipgat 700 x 500 mm en rondgat Ø 540 mm
  • Luchtdichte afdichting
  • Vormvast en rotvrij
  • Vochtbestendig en duurzaam
  • Voorzien van een verzonken luikring

BouwBeurs

Dit jaar staat de BouwBeurs (4-8 februari, Jaarbeurs Utrecht) in het teken van de uitvoerende bouw. Ruim 600 exposanten tonen dan de oplossingen van vandaag en de innovaties van morgen. Natuurlijk is Vilton hier ook met een prachtige stand aanwezig (hal 8, C088). Het spreekt voor zich dat het volledig luchtdichte kruipluik met kunstoffen matrand op onze stand te zien is en daarnaast nog twee interessante primeurs!