Weet u altijd waar uw materieel is?

Artikel delen

Wellicht ervaart u het zelf ook regelmatig: aannemers verliezen tijd aan het zoeken en vinden van het eigen materieel. Het is er wel, maar waar? Welke uitvoerder heeft het in gebruik? Of staat het wellicht nutteloos op een werk terwijl we het voor een ander werk nodig hebben?

Natuurlijk helpt dan een goede administratie voor materieelbeheer, maar de dynamiek van het moderne aannemersbedrijf vraagt soms om meer flexibiliteit. Rondvragen en bellen…kan dit niet makkelijker? Dat kan, met de BouwTag.

De BouwTag is klein, heeft een eigen batterij en plak je eenvoudig overal op. Op ieder stuk materieel waarvoor dit in aanmerking komt. De tag communiceert met het nieuwe LoRa-netwerk van KPN, dat hier speciaal voor is uitgerold. Is het materieel getagd, dan wordt het eenvoudig zichtbaar op Google Maps. Uiteraard binnen een eigen beveiligde omgeving.

De BouwTag is in samenwerking met KPN ontwikkeld door Visser Assen. “De BouwTag is daarmee veel praktischer en efficiënter dan de bekende GPS-trackers en is in principe geschikt voor al het materieel in je bedrijf,” vertelt Maarten Visser van Visser Assen. “De tag beschikt over een batterij die 10 jaar meegaat en is goedkoper in aanschaf en gebruik dan de reguliere GPS-trackers.” Van boormachine tot minigraver: op alles wat zoek kan raken is de BouwTag toe te passen. Bovendien is de BouwTag er in verschillende types, afhankelijk van de specificaties. Voor iedere aannemer en materieelstuk is er dus een geschikte tag beschikbaar. “De BouwTag beschikt over 100 % dekking in heel Nederland. Dankzij het nieuwe LoRa-netwerk van KPN, dus ook zonder de aanwezigheid van WIFI of een mobiel netwerk, weet u altijd waar uw materiaal zich bevindt,” besluit Visser.

BouwTag
www.bouwtag.nl

Bezoek BouwTag op Bouwbeurs 2019, hal 8 , Stand C100