Zwenkbare deuren scheppen vrije ruimte in de douche

Artikel delen

Vooral in kleine badkamers staan architecten voor de uitdaging om een douche te verwezenlijken die zowel optisch aantrekkelijk is als een comfortabele douchebeleving mogelijk maakt. Het innovatieve Aperto-scharnier van HSK Duschkabinenbau biedt hier de oplossing: het brengt een frisse look in de badkamer en overtuigt ook op het gebied van comfort. Het maakt het mogelijk om de deur zowel naar buiten als naar binnen te openen en biedt zo in iedere situatie een royale instap.

Het Aperto-scharnier brengt een hoogwaardig en elegant design in de badkamer. De scharnieren, wandprofielen, grepen en stabilisatiebeugel zijn in het populaire softcube-design gehouden waarbij de afgeronde hoeken voor een frisse look in de badkamer zorgen. Al deze elementen zijn bewust minimalistisch vormgegeven, zodat de glazen oppervlakken de badkamer groter doen lijken.

De Aperto-serie staat echter niet alleen voor elegant en modern design, maar ook voor maximaal comfort en ruimtewinst. HSK heeft de zwenkbare deur verder ontwikkeld waardoor dankzij het innovatieve scharnier de douchedeur niet alleen naar buiten en naar binnen kan zwenken, maar ook royaal kan worden geopend. De deur steekt dus niet uit in de ruimte en neemt geen extra ruimte in beslag. De smalle vaste elementen van de douchecabine maken het bovendien mogelijk om de deur ook bij uitstekende radiatoren of andere obstakels probleemloos te openen. Daarmee past de zwenkbare deur zich perfect aan elke nis aan.

HSK
www.hsk.de/nl