Uitreiking nieuwe BRL gevelsystemen tijdens Building Holland

Artikel delen

Tijdens Building Holland wordt op woensdag 10 april de nieuwe BRL 1336 (speciaal voor cementgebonden verlijming van keramische strippen, betonstrippen en natuursteen op een EPS ondergrond) gepresenteerd. Deze wordt door Insula Certificatie Directeur Adnan Bektesevic overhandigd aan Jan Harms, voorzitter van het KGS (Kenniscentrum Gevelisolatie Steenstrips).

Deze Beoordelingsrichtlijn is tot stand gekomen door een technische commissie, geleid door het KGS, met medewerking van Unie Advies, Klipla, Isomo, Brickworld en Vandersanden. De BRL 1336 geeft als eerste richtlijn de mogelijkheid om cementgebonden verlijming van o.a. keramische strippen op een EPS ondergrond te beoordelen.

Vandersanden, leverancier van onder meer het E-Board® systeem voor gevelisolatie, is het eerste bedrijf dat in aanmerking komt voor een attest van deze BRL. Dankzij deze BRL kan een systeem als E-Board® nu ook worden toegepast in grote steden zoals Rotterdam, Den Haag en Utrecht, die voorheen vanwege een gebrek aan testmethodes dergelijke isolerende gevelsystemen van EPS met cementgebonden verlijming van keramische strippen niet toestonden.

Peter Delsing, commercieel directeur Nederland voor Vandersanden Gevel, zal het attest in ontvangst nemen. Hij is trots dat Vandersanden als eerste dit attest mag ontvangen: “Met deze BRL 1336 wordt bekrachtigd wat wij al wisten, namelijk dat E-Board® een betrouwbaar en duurzaam systeem is dat aan alle eisen voldoet. Het is fantastisch dat we dit nu aan de hand van deze objectieve en onafhankelijke richtlijn kunnen aantonen.”

Over Vandersanden

Met negen productielocaties is Vandersanden het grootste baksteenproducerende familiebedrijf in Europa en één van de belangrijkste internationale spelers in de bouwmarkt. Naast bakstenen en kleiklinkers levert Vandersanden ook complete keramische gevelsystemen: E-Board® en Signa®. Het bedrijf bestaat bijna een eeuw, werkt conform de ISO 14001-milieubeheerstandaard en produceert jaarlijks meer dan vijfhonderdvijftig miljoen bakstenen voor de Europese markt en ver daarbuiten.