‘Je bent geen loser als je je insmeert met zonnebrand’

Artikel delen

Buitenwerkers lopen vier à vijf keer meer kans op huidkanker dan mensen die binnen hun werkzaamheden verrichten. Je huid bedekken met beschermende kleding is onder andere belangrijk om het risico te verkleinen, maar ook het insmeren met zonnebrand mag zeker niet worden vergeten. Dreumex heeft het ideale product: Dreumex Sun Protection Foam SPF50+.

Wat veel mensen niet weten is dat huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland is. Jaarlijks krijgen zo’n 60.000 mensen deze ziekte, blijkt uit cijfers van de KWF Kankerbestrijding. UV-straling -met name door de zon- is de belangrijkste oorzaak van huidkanker. Het is daarom ontzettend belangrijk om jezelf te beschermen, ook als je aan het werk bent.

Zonnebrand van Dreumex

Dreumex staat bekend om de kwalitatief zeer goede handreinigings- en handverzorgingsmiddelen. Het bedrijf bestaat 55 jaar en in de loop der jaren is het uitgegroeid tot een bekende naam in Europa. Dreumex levert ook de Sun Protection Foam SPF50+. Met recht een topproduct. Uiteraard het belangrijkst: het biedt klinisch bewezen bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon. Zonnebrand met een geweldige dekking, eenvoudig aan te brengen, het trekt snel in de huid en is geschikt voor alle huidtypen. De combinatie van UVA-bescherming volgens de EU-aanbeveling en UVB-bescherming tegen verbranding maken het product bijzonder geschikt voor professionele toepassingen. Zoals bijvoorbeeld voor bouwvakkers, die veel uren in de buitenlucht werkzaam zijn. De hoogst mogelijke bescherming van de 5-sterren UVA-filters en vitamine E helpen daarnaast vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

Samenwerking

De Voskamp Groep heeft de zonnebrand van Dreumex in haar assortiment opgenomen. “Dreumex is voor ons een belangrijke strategische partner. We werken al vele jaren succesvol samen”, aldus Rob Röder, Adjunct Directeur West. “Ze zijn een begrip in handzepen, maar timmeren ook hard aan de weg op het gebied van zonnebrand. Dreumex brengt producten op de markt die zich bewijzen. En daarom verkopen wij die producten graag aan onze klanten.”

Veiligheid

Röder merkt dat de vraag naar zonnebrand voor bouwvakkers explosief stijgt. “Twintig jaar geleden dacht niemand aan zonnebrand op de bouw. ‘Een stoere bouwvakker gaat toch niet smeren?’ was toen de gedachte. Het was in die tijd ook nergens te koop. Maar gelukkig is dit beeld compleet veranderd. Kijk eens naar de veiligheidsmaatregelen op de bouw. Je draagt veiligheidsschoenen, een helm, hesje en een bril. Dat is allemaal geaccepteerd en die kant gaat het ook op met zonnebrand. Je bent geen loser als je je beschermt tegen de zon door je in te smeren.” Hij vervolgt: “Gelukkig worden er steeds meer maatregelen in de bouw -en voor andere beroepsgroepen- getroffen. Op een bouwplaats in je blote bast is uit den boze, vooral de grotere aannemers accepteren dat echt niet. Het werken in een korte broek kan ook niet meer. Het is een kwestie van tijd voordat alle partijen dit voorbeeld volgen.”

Breed assortiment

Zonnebrand is niet het enige artikel dat de Voskamp Groep verkoopt. “Vanuit onze vestigingen door heel Nederland hebben we een assortiment van zo’n 62.000 artikelen (veelal A-merken) voor de bouw en industrie. We zijn één van de grootste spelers die nog in familiehanden is en de Nederlandse markt bedient. Het is niet zo dat wij vanuit ons hoofdkantoor vaststellen wat de wensen van de klanten zijn. Nee, we hebben diverse vestigingen door heel het land en staan met onze ‘poten in de klei’. Het transport vindt ook plaats vanuit de verschillende locaties.” ‘Nee’ staat niet in het woordenboek van het bedrijf. “We zijn uniek. Er zijn korte lijntjes, zijn erg flexibel en kunnen snel schakelen. Als er een vraag is naar een artikel buiten ons standaard assortiment, dan gaan we er alles aan doen om dat te verkrijgen.”

65 jaar ervaring

Dreumex is al meer dan 65 jaar actief als ontwikkelaar van moderne en hoogwaardige producten die de huid beschermen, reinigen en verzorgen. Als hygiënespecialist staat productkwaliteit bij Dreumex centraal. Dreumex ontwikkelt de producten volgens vele internationale richtlijnen en selecteren de beste ingrediënten om de hoge kwaliteit te waarborgen.
Dreumex is grotendeels bekend om zijn hoogwaardige handreinigings- en verzorgingsproducten. Maar Dreumex maakt daarnaast ook industriële reinigers en is er een speciaal handhygiëne concept voor toiletruimtes.

Dreumex
www.dreumex.com