Prefab betonnen casco’s ook voor kleinere projecten

Artikel delen

Met prefab-elementen casco’s bouwen is voor vooral de kleine en middelgrote aannemer nog een onbekend en daarmee onbemind fenomeen. Toch kan het tijdswinst en minder handjes op de bouw opleveren, wat voor aannemer én klant een fors winstpunt is.

OLCAS biedt op dit gebied niet alleen de prefab wand- en vloerelementen, het Lochemse bedrijf leidt de aannemer ook graag op in het prefab bouwen, vertelt directeur Johan Oltvoort van OLCAS en OLBECON, leverancier van steenachtige vloer- en wandoplossingen uit Lochem.

“Waar OLBECON een leverancier is van wanden en vloeren, biedt OLCAS de mogelijkheid tot het bouwen met prefab betonnen casco’s. We zien al een aantal jaren dat prefab bouwen een steeds grotere vlucht neemt. Tijdens de bouw worden vaak speciale montagebedrijven ingeschakeld om deze elementen tot een casco-geheel te monteren. Voor kleinere projecten van één tot maximaal vier woningen is het inhuren van zo’n montagebedrijf niet kosten-efficiënt. Dat zouden aannemers zelf moeten kunnen doen”, vindt Oltvoort.

Prefab bouwen is vooral voor deze groep aannemers echter behoorlijk nieuw, en om hen te helpen is OLCAS een jaar geleden gestart met het aanbieden van prefab casco’s, inclusief een stoomcursus prefab bouwelementen monteren. “Deze groep aannemers zitten vooral met vragen als: ‘hoe moeten we die grote elementen nu precies monteren?’ Daar spelen we op in door bij het leveren van de prefab wand- en vloerelementen te laten zien hoe het moet. Dat doen we bij de eerste keer, waarna ze het daarna voortaan zelf kunnen.”
Dit is het doel voor OLCAS en uit de aanvragen blijkt dat deze vraag er is.

OLBECON/OLCAS
www.olbecon.nl / www.olcas.nl