Tijdens renovatie douchen in mobiele badkamer

Artikel delen

Hoe je het wendt of keert: bij een badkamerrenovatie kan de bewoner tijdelijk de badkamer niet gebruiken. Afhankelijk van het tempo van de verbouwing kan dat al gauw 1 of 2 weken zijn. Dan is een mobiele badkamer voor je eigen deur of in je tuin een heel mooi alternatief voor het tijdelijk douchen bij buren of familie, vertelt Marc Buitink van Sanicompany, verhuurbedrijf van onder meer deze mobiele badkamers.

Het is een volwaardige, badkamer met een douchebak van 90 bij 90 cm, thermostaatdouche, toilet, wastafel en een bankje voor het omkleden. Ze zijn goed verlicht, geventileerd en verwarmd met een elektrische convectorkachel. De boiler van 55 liter zorgt voor warm water in de badkamer. Dus het enige wat nodig is, is een koudwateraansluiting, stopcontact voor stroom en een afvoer. Dankzij de ingebouwde vermaler kan ook de toiletafvoer hierop aangesloten worden.” Veel mensen – ook professionals – kennen deze mobiele mogelijkheden nog niet goed, weet Buitink. “Maar eenmaal er mee bekend, zijn de ervaringen heel goed. De bewoners ervaren het als heel fijn, omdat ze niet meer naar buren of familie hoeven om tijdelijk te douchen. Meestal staat de mobiele badkamer op eigen terrein, in de tuin of op de oprit, dus dichtbij.”

De mobiele oplossing is ideaal voor kleine verbouwingen, maar steeds vaker maken ook woningcorporaties hiervan gebruik. “Daarvoor hebben we dubbele mobiele badkamers, zodat de badkamerrenovatie bij 4 woningen tegelijkertijd kan worden uitgevoerd.”
Naast deze mobiele, kant-en-klare oplossingen biedt Sanicompany ook toiletten en douches in separate wagens aan.

Sanicompany
www.sanicompany.nl