‘Powering professionals since 1898’ blijven zich ontwikkelen

Artikel delen

AEG Powertools staat bekend om haar innovatieve elektrische gereedschappen. In 1898 is AEG opgericht en de ervaring die ze daaruit hebben opgedaan is duidelijk te merken in de kwaliteit. Sinds januari 2019 levert VSA (Van Spijk B.V.) AEG Powertools in de Benelux.

In 2006 werden aanvullende producten binnengehaald door AEG, samen met nieuwe distributie in bestaande markten en uitbreiding naar andere geografische gebieden. Een andere belangrijke ontwikkeling was de merkvernieuwing in 2009, waarbij het bedrijf een levendige oranje kleur uitkoos als nieuwe look bij de productontwikkeling. Zoals een eeuw eerder werd uiteengezet in de ontwikkeling van de bedrijfsidentiteit voor AEG, en zoals sindsdien in de hele wereld overgenomen, werd deze herpositionering doorgevoerd in alle aspecten van het bedrijf, van de productontwikkeling tot het communicatiemateriaal, catalogi en merchandising.

Kracht en persoonlijkheid werden benadrukt samen met een accent op kwaliteit, beste prestaties bieden en gebruiksvriendelijk zijn. Onder de producten die tijdens de herpositionering zijn geïntroduceerd, waren de compactserie 12 V ergonomisch geavanceerde gereedschappen met een lithium-ion accuplatform en de krachtige 18 V serie voor vakmensen. Ook werd het houtbewerkingsportfolio vernieuwd en kwamen er nieuwe twee kilo SDS-plus hamers bij. Deze bijzondere historische combinatie van toonaangevend ontwerp en technologische expertise, vorm en functie, heeft AEG Powertools een invloedrijke aanwezigheid gegeven en een reputatie voor innovatie en betrouwbare prestaties.

Onder de verkoop en distributie van VSA lijkt AEG Powertools op weg te zijn naar een mooie groei in de Benelux. Hierdoor zal AEG Powertools de slogan ‘Powering professionals since 1898’ kunnen blijven waarmaken.

Van Spijk BV/VSA
www.vanspijk.nl