Rinus de Moedt, Mavotrans: “Als partner voor de prefab zorgen we voor besparing in tijd en geld”

Artikel delen

De vraag of je liever één of tien verschillende leveranciers voor de montage en afdichting van je betonconstructie, kap, houtskeletbouwelementen, gevels en kozijnen wil hebben, kan elke bouwer makkelijk beantwoorden. Eén leverancier werkt efficiënter, leidt tot gewaarborgde kwaliteit en is duurzamer, gelet op het gebundelde transport. Het antwoord op de vraag hoe je zorgt voor verdere verbetering van kwaliteit, bouwtijd, duurzaamheid en betrouwbaarheid op de bouwplaats en in de fabriek, kun je volgens Rinus de Moedt van Mavotrans alleen beantwoorden via integrale samenwerking. “Wij ondersteunen bedrijven om processen op de bouwplaats en in de fabriek te optimaliseren. Dat leidt tot besparingen in tijd en geld.”

Rinus de Moedt

Samenwerking tussen prefab producent, aannemer en Mavotrans resulteert in verbetering van het bouwprocesMavotrans is al ruim 65 jaar toonaangevend in de levering van een veelzijdig assortiment aan hoogwaardige bouwproducten. Compleet met expertise vanuit een team professionals die met een frisse blik meedenken over oplossingen en adviseren over optimalisatie van bouwprocessen. Rinus de Moedt, business developer bij Mavotrans: “Dat leveren van producten doen wij elke dag. Snel en betrouwbaar. Partijen kunnen bij ons terecht voor duizenden producten voor elke fase van het bouwproject van ruwbouw tot afbouw. Met als voordeel dat wij als one-stop-shop leverancier fungeren. Mavotrans is een sterke, solide en betrouwbare organisatie die ondersteunt, ontzorgt en adviseert bij de realisatie van bouwprojecten. Hierbij staat samenwerken centraal. Een keten die goed samenwerkt leidt tot hogere kwaliteit van de eindproducten, verspilt minder, spoort aan tot innovatie, werkt veiliger en speelt flexibel in op ontwikkelingen in de markt ”

Integrale samenwerking

De Moedt vervolgt: “Vanuit die gedachte hebben wij twee jaar geleden een uniek concept ontwikkeld gebaseerd op integrale samenwerking. Hierbij fungeert Mavotrans als de schakel tussen de prefab industrie en de uitvoerende bouw. Samen met prefab producenten en bouwers stellen wij een leveringsprogramma samen. Eén totaalpakket vanuit één hand met alle benodigde producten voor montage, aansluitingen, bevestigen, afdichten en luchtdichtheid. Het assortiment wordt specifiek afgestemd op het productie- en bouwproces van de klant, waarbij alle materialen zijn getoetst op kwaliteit en praktische bruikbaarheid. Daarbij worden heldere afspraken gemaakt m.b.t. het voorraadbeheer en levertijden. Om het hele bestelproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, wordt achter de schermen een klanten webportal ingericht. Ook op logistiek gebied biedt de samenwerking voordelen, één toeleverancier voor alle montagematerialen, één aanspreekpunt en minder vervoersstromen op de bouwplaats. Met als uiteindelijk resultaat een verbetering van het bouwproces in de betekenis van kwaliteit, bouwtijd, duurzaamheid en betrouwbaarheid.”

“Zo kunnen wij met de betrokken partij het passende assortiment opstellen. Vaak zijn er meerdere oplossingen voor een bepaald detail in een constructie mogelijk. Dan is het een kwestie van samen voor de meest optimale oplossing kiezen en die als standaard toepassen. Dan ben je productie- en bouwprocessen écht aan het verbeteren. Processen die doordacht en lean zijn. Dat levert geld op.”

Airtight dakvoetisolatie luchtdichte afdichting voor prefab daken

Airtight dakvoetisolatie luchtdichte afdichting voor prefab daken

Airtight dakvoetisolatie luchtdichte afdichting voor prefab daken

Kennis inbrengen

Als co-partner wil Mavotrans meedenken. “Wij kunnen kennis inbrengen. Omgekeerd horen wij graag waar producenten en aannemers tegenaanlopen. Dankzij onze jarenlange expertise kunnen wij kijken naar innovatieve oplossingen. Naast bestaande A-producten ontwikkelen wij zelf oplossingen, samen met de topfabrikanten. Daar is de Airtight dakvoetisolatie een heel mooi voorbeeld van. Wij kunnen vanuit de techniek meerwaarde bieden aan prefab producenten en (gespecialiseerde) aannemers.”

Bijschrift: Airtight dakvoetisolatie luchtdichte afdichting voor prefab daken

Mavotrans is van oudsher specialist in de (prefab) betonsector, maar heeft die kennis en kunde de afgelopen jaren uitgebreid naar dakconstructies, houten prefab elementen en kozijnen. De Moedt: “Voor een prefab betonconstructie kunnen tientallen verschillende montage- en afdichtingsproducten nodig zijn, voor een houten kap, houtskeletbouwelementen of gevelelement zijn dat tientallen andere producten. Het gaat natuurlijk óók om de juiste keuze van al die producten, maar nog veel meer om de juiste organisatie van voorraad, bestelproces, transport, etc. daaromheen. Onze werkwijze is dat wij samen eerst gaan inventariseren, het proces optimaliseren, een gezamenlijk plan maken en dit consequent uitvoeren.”

Succes voor alle partijen

De Moedt besluit: “Samenwerken leidt tot succes voor alle partijen. Dat kan die ontwikkelaar/bouwer van die honderden conceptuele woningen zijn, maar ook die aannemer die voor een grote utiliteitsproject de levering van tientallen producten overzichtelijk wil regelen. Mavotrans is meer dan een leverancier van producten. Wij zijn kennispartner en stellen ons ten doel om vanuit samenwerking bouwprocessen te optimaliseren.”

Informatie: www.mavotrans.nl