Circulair en modulair prefab bouwsysteem volledig uit hout

Artikel delen

Het Blokiwood bouwsysteem bestaat uit geprefabriceerde, geïsoleerde wand- en dakpanelen die op maat van ieder project worden aangeleverd. Met één handeling wordt een dragende, super geïsoleerde en luchtdichte/dampopen muur geplaatst. De panelen hebben een maximale breedte van 60 cm en een maximumgewicht van 60 kg, waardoor zij manueel verplaatst en geplaatst kunnen worden. Hierdoor is geen kraan nodig en kan er gemakkelijk gewerkt worden op moeilijk bereikbare locaties, zoals binnensteden en bosrijke omgeving.

De standaard R-waarde van deze wandpanelen is 5,26 m2 K/W en kan eenvoudig verhoogd worden naar 7,1 K/W; de R-waarde van deze dakpanelen is standaard 7,8 K/W. De elementen zijn opgebouwd uit OSB3 van Swiss Krono in combinatie met een FiberTech paneel van Unilin.

Zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde is een spouw van 4 cm voorzien, waarbij de binnenspouw bedoeld is voor elektrische leidingen en de buitenspouw dient voor de bevestiging van een verbinding met de finale buitenafwerking en/of bijkomende isolatie. De OSB aan de binnenzijde dient als dampscherm.

De isolatie van de elementen bestaat uit onder druk ingeblazen Steico houtvezel, waardoor een vormvaste plaat ontstaat, waarvan de isolatiewaarde altijd intact blijft. De elementen zijn volledig formaldehydevrij dus ecologisch en bovendien circulair. De standaardisatie van de afmetingen van de elementen laat immers toe om in een later stadium wijzigingen aan te brengen en ook om het gebouw te ontmantelen en elders in een andere configuratie weer op te bouwen. Doordat de montage van de Blokiwood elementen snel verloopt, kan op de bouw een grote tijdswinst gerealiseerd worden.

Tymber Buildings
www.tymberbuildings.com