Samenwerking in gevels ook op Prefab

Artikel delen

Verder kijken dan het door jezelf geleverde product: dat brengt Blitta dagelijks in praktijk in zijn projecten, maar het Venrayse bedrijf laat het ook zien op de vakbeurs Prefab. De ontwerper en producent van gevelconstructies deelt op de beurs een stand met collega-bedrijf Unidek. Op deze stand laten ze naast het eigen systeem ook zien hoe dit met SIP-panelen van Unidek tot een geïntegreerd gevelsysteem kan worden gemaakt.

De samenwerking belichaamt de werkwijze van Blitta in al haar projecten, vertelt Frank Wijnen van Blitta. “Bij elk project zoeken wij die partners die bij de klant en het project passen en bekijken de projecten op een integrale wijze. Dat betekent dat we over onze eigen producten heen kijken naar wat het beste is voor de klant. Dat dit kan betekenen dat we alleen in het voortraject kunnen worden ingeschakeld, nemen we voor lief.”

In de praktijk blijkt echter dat Blitta’s ervaring met prefab gevelproducten, variërend van kozijnen en schuifpuien tot vliesgevels en gevelelementen met glas, vaak de doorslag geeft bij veel van de huidige projecten. Wijnen: “Dat komt omdat op deze manier er niet alleen snel geleverd kan worden, want we werken vanuit onze eigen productie- en assemblagehal in Venray onder ideale (weers-)omstandigheden. Ook op de bouw kan heel snel een gebouw neergezet worden, en dat ook nog eens steigerloos. Dat laatste scheelt behoorlijk in tijd en kosten.”
Voor de montage heeft Blitta de afgelopen 9 maanden fors geïnvesteerd in het aantrekken en opleiden van eigen monteurs. “We hebben rond de 25 monteurs aangesteld, en omdat we met eigen monteurs die precies weten wat ze moeten doen, wordt hierin een flinke efficiencyslag gemaakt, in tijd en kosten”, aldus Wijnen.

Blitta
www.blitta.nl