Sealing Valley groeit verder

Artikel delen

Slechts enkele maanden na de ingebruikname van de eerste machines in Sealing Valley in het Achterhoekse Aalten, is nu ook een volledig nieuwe meng- en afvullijn in gebruik genomen. De lijn is speciaal ontwikkeld voor één van Beele Engineering’s meest recente ontwikkelingen: FISSIC coating.

Beele Engineering’s Center of Excellence voor afdichtingstechnologie groeit verder. De kick-off vond twee jaar geleden plaats, terwijl een halfjaar geleden de eerste productie van start ging. De bouw van andere delen, zoals de kantoor-, trainings-, opleidings- en demonstratieruimten, ligt op schema. Hierdoor wordt ook de enorme omvang van het 45.000 m2 campusterrein duidelijk zichtbaar. De afgelopen periode is sterk ingezet op de uitbreiding van samenwerking met andere partijen voor versnelde innovatie op het gebied van brandveiligheid en waterdichtheid en optimalisering van de toepassingen in het veld.

De nieuwe afvul- en menglijn voor FISSIC coating heeft een productiecapaciteit van zo’n 2.500 – 2.750 liter per batch. Op de machine worden standaard blikken met een inhoud van 15 liter (circa 22 kg) afgevuld. Andere hoeveelheden zijn op aanvraag leverbaar. De nieuwe lijn bestaat uit een vul- en invoerunit, een menger en afvul- en doseereenheid. Een aparte besturing zorgt onder meer voor een nauwkeurige dosering van de FISSIC coating.

FISSIC

FISSIC is een nieuwe, hoogwaardige coating die een hoge mate van brandwerendheid biedt. Verder kan de coating worden toegepast als thermische beveiliging van kabel- en buisdoorvoeringen. De coating kan zowel met de kwast als met spuitinstallaties worden aangebracht. Voor toepassingen waarbij FISSIC om zijn isolerende eigenschap wordt ingezet, is eveneens een uitvoering leverbaar met een lagere dichtheid voor verbeterde isolatie-eigenschappen.
De coating is succesvol getest op vlamverspreidingskarakteristieken en toxiciteit. Voor de coating is door Bureau Veritas het MED certificaat 39278/A0 EC afgegeven. Onderzoek door KIWA Nederland heeft de brandwerendheid en zeewaterbestendigheid aangetoond. De coating is verder tot 30 mbar gasdicht alsook waterdicht.