Skids voor prefab

Artikel delen

Prefab is slimmer, flexibeler en kostenbesparend. Bijvoorbeeld door het prefabriceren van technische ruimten in zogenaamde skids. Deze skids zijn opgebouwd uit het profielsysteem TECEprofil. TECE levert daarnaast verschillende installatiedelen die in de skids verwerkt kunnen worden, zoals een wc-inbouwframe, wc-bedieningsplaten en het tijdbesparende push-fit leidingsysteem TECElogo.

Stabiel en flexibel

De skids zijn gemaakt met het stabiele TECEprofil, dat uit slechts drie delen bestaat: een verzinkte holle buis, één hoekverbinder en een bevestiging. De buis is vormvast en heeft een laag gewicht. Lassen is niet nodig, de hoekverbindingen worden met de hand gemaakt. Door de eenvoud en snelheid waarmee dit gebeurt, kost het produceren weinig tijd. Het grote voordeel van TECEprofil is de flexibiliteit. Er kunnen namelijk allerlei vormen gemaakt worden. En mocht zich een wijziging voordoen in het ontwerp, dan is dat snel geregeld. Tot slot: werken met TECEprofil vereist geen speciale scholing of kennis. Iedereen met twee rechterhanden kan er mee uit de voeten.

Prefab met push fit leidingsysteem

Voor skids levert TECE het push-fit leidingsysteem TECElogo, dat geschikt is voor drinkwater- en cv-installaties. Het maken van een verbinding is eenvoudig en gebeurt volledig met de hand: de buis kalibreren, de buis in de fitting steken en de verbinding zit muurvast. Er komt dus nauwelijks gereedschap aan te pas en door de eenvoud kan iedereen ermee overweg. In vergelijking tot persleidingsystemen bespaart TECElogo 30% op arbeidstijd.

Enige voorbeelden

Voor nieuwbouw zijn er al verscheidene bedrijven die prefab skids vervaardigen. Zo heeft Löwik Installatietechniek twee prefab skids ontwikkeld. Één voor de begane grond en voor de 1e verdieping een leidingschachtmodule. De beide skids zijn gebouwd met TECEprofil en voorzien van het TECE wc-inbouwframe.
Daarnaast heeft Löwik is de prefab energiemodule Wattz-ln ontwikkeld.

Een ander voorbeeld is Conntech. Zij bouwen prefab-oplossingen waarin de wc-inbouwframes met wc-bedieningsplaten van TECE zijn geïntegreerd, alsook het push-fit leidingsysteem TECElogo. Ook bouwbedrijf Van Wijnen zette de trend met prefab woningen onder de noemer Fijn Wonen. De 24 skids (technische ruimten) zijn uitgevoerd met TECEprofil, het wc-inbouwframe en het leidingsysteem TECElogo.

Prefab- en energiebeurs: Hal 5, Stand A021.

https://www.tece.com/nl/installatiewanden