Vraaggestuurd ventileren per appartement

Artikel delen

Bij het onderhoud van de 201 flats aan de Bernadottelaan wordt een door Velu speciaal op maat gemaakte renovatiekit gebruikt, in combinatie met het ventilatiesysteem OxyGreen Collectief. Dit systeem maakt individueel vraaggestuurd ventileren per appartement in de gestapelde bouw mogelijk.

Velu (onderdeel van de Nijburg Industry Group) heeft diverse oplossingen in haar programma waarmee energiezuinige en comfortabele ventilatiesystemen gecreëerd kunnen worden. “De uitvoering kan per project verschillen, dus het is van belang om goed te kijken naar de beste configuratie. Zodat een zo universeel mogelijke oplossing wordt aangedragen”, zegt Michel Luesink, manager Sales & Business Development bij Velu.

Velu is bij het project Bernadottelaan in het voortraject al betrokken door HMB-W techniek, een onderdeel van Hemubo. Luesink: “Hoe eerder we bij het project worden betrokken, hoe fijner we dit vinden. Gezamenlijk zorgen we ervoor dat de ambities van de opdrachtgever worden behaald.” Bij dit project is een op maat gemaakte renovatiekit geleverd. Die bestaat uit een box met afneembaar deksel waarin alle componenten zijn verwerkt: de regelklep, een eventueel extra afzuigpunt voor de wasemkap en ruimte voor de in de brandscheiding gemonteerde brandklep. “Alle onderdelen van het ventilatiesysteem zijn geprefabriceerd in een nette omkasting met inspectieluik. Dit doen we in onze eigen fabriek.”

Voor de installateur heeft dit voordelen, aangezien men per woning een compleet afgewerkte unit geleverd krijgt. Zodoende kan er efficiënter gewerkt worden in de uitvoering. Er is dan geen extra afwerking meer nodig in de woning, wat zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing.

Velu
www.velu.nl