Prefab metselwerk lateien Certacon

Artikel delen

Een gevelopening zonder staal in het zicht? Certacon heeft als aanvulling op de bekende metselwerkondersteuningen (lateien en geveldragers) ook prefab metselwerk lateien in het assortiment opgenomen.

Deze elementen kunnen opgelegd worden of bij grotere overspanningen en/of belastingen bevestigd worden aan de Multi-D geveldrager van Certacon. Vrijwel alle varianten van rollagen, strekkenlagen, hanenkammen en bogen, eventueel met negge, zijn op deze manier als prefab-element mogelijk.

De prefab metselwerk lateien zijn opgebouwd uit steenstrippen met een opgestorte gewapende betonrug. Door het instorten wordt er een mechanisch verbinding gecreëerd alsmede een hoge vorstbestandheid gegarandeerd.

De uitwerking van de elementen wordt door de engineers van Certacon zelf gedaan. Door zowel de uitwerking van lateien, geveldragers en prefab metselwerk elementen in één model te combineren is er één aanspreekpunt voor alle voor het project gewenste metselwerkondersteuningen. Certacon kan dit zelf volledig in BIM voor haar klanten uitwerken, zonder tussenkomst van derden.

Certacon voorziet in de productie, engineering en verkoop van metselwerkondersteuningen (lateien en geveldragers), borstweringsteunen, randbekistingen en klein ankerwerk. Certacon B.V. is een dochter van Hakron Nunspeet B.V., de producent en leverancier van producten voor beton- en woningbouw.

Certacon B.V.
E: verkoop@certacon.nl
T: 0341 – 27 88 70
I: www.certacon.nl