Prefab staalframevloer voor luxe wooncomplex Pauluskerk

Artikel delen

De Pauluskerk in Den Haag krijgt een nieuwe bestemming. In het kerkgebouw worden 21 luxe appartementen gerealiseerd. Het project met de naam Pauluskerk Hemels Wonen wordt uitgevoerd door hoofdaannemer Giesbers Rotterdam B.V.

Voor het bouwen van de appartementen binnen het bestaande gebouw wordt gebruik gemaakt van een doos-in-doos-constructie met prefab staalframe bouwelementen. REPPEL levert voor dit project de LEWIS Steelframe Concrete Floor. Dit zijn geprefabriceerde vloerelementen, bestaande uit een stalen frame van koudgevormde C-profielen die zijn gestort in een gewapende betonschil. Deze betonschil is tevens direct de plafondplaat van het vloersysteem. Op het stalen frame wordt een akoestisch ontkoppelde LEWIS® topvloer met vloerverwarming aangebracht.
Het vloersysteem beschikt over een vrije installatieruimte. Leidingen en installaties worden dus niet in een constructieve laag van het vloersysteem ingestort, zoals bij veel conventionele vloersystemen. De vloer is met slechts 300 kg/m2 relatief licht en kan stempelloos bij grote overspanningen worden toegepast. In de Pauluskerk worden vloerelementen geplaatst met een vrije overspanningen van meer dan 8000 mm. Ondanks deze overspanning is de totale hoogte van het vloersysteem slechts 360 mm.
Het vloersysteem wordt toegepast in combinatie met de dragende SCF-staalframe wanden van PrefabNL. In dit luxe wooncomplex worden de 3 verdiepingsvloeren en het dak uitgevoerd met de LEWIS Steelframe Concrete Floor. Het betreft in totaal een oppervlak van ruim 3100 m2 vloerelementen. Voor de begane grondvloer ter plaatse van de kelder van het complex leverde REPPEL ook nog de HODY 60 staalplaatbetonvloer.

Reppel
www.reppel.nl