Mortel-Op-Maat systeem met 1000 mortelrecepten

Artikel delen

Op Gevel 2020 (stand 01.A063) promoot Remix Droge Mortel BV het Remix Mortel-Op-Maat systeem, dat recent is uitgebreid met een nieuwe lijn voor aardbevingsbestendiger metselwerk.

Remix Droge Mortel BV ontwikkelt, produceert en vermarkt hoogwaardige droge mortels voor allerlei soorten metselwerk en metselmethodes. Voor vrijwel iedere metselsteen en toepassing heeft Remix een goede mortel voor een optimale hechting en stapeltempo. Dit kan variëren van gesiliconiseerde stenen met weinig hechting en wateropname tot zachte sterk zuigende stenen, die al het water uit de mortel willen zuigen.

Veel toepassingen

Toepassingen kunnen variëren van smalle stenen met per dag een enorme stapelhoogte tot aardbevingsbestendiger metselwerk in aardbevingsgebieden. Remix heeft hiervoor het Remix Mortel-Op-Maat systeem ontwikkeld met meer dan 1000 verschillende recepten, waarmee snel en flexibel ingespeeld kan worden op de metselstenen, metselmethode en bouwplaats- en weersomstandigheden. De mortels voor metselwerk zijn duurzaam met Dubokeur en Uitbloeiingsarm ter voorkoming van witte kalkuitslag.

Mortels voor aardbevingsgebieden

Speciaal voor metselwerk in aardbevingsgebieden heeft Remix Droge Mortel ER® (Eathquake Resistance) mortels ontwikkeld. Deze zijn met de nieuwe triltafeltest door TNO met gesimuleerde aardbevingen getest tot 2,5 keer de zwaarst verwachte aardbeving. De resultaten zijn verbluffend, en dat tegen nauwelijks meerkosten. Voor een gemiddelde woning met 10.000 metselstenen bedraagt de meerprijs slechts circa € 200,-.
De nieuwe generatie ER® (Earthquake Resistance) mortels is onder de merknamen Remix en Sakrete leverbaar als metselmortel, doorstrijkmortel, dunbedmortel, voegmortel (in combinatie met Voegfix FX) en Multimortel.

Remix Droge Mortel BV
www.remix.nl