Prefab scheidingswanden voor programma “Blokje-om”

Artikel delen

Blokje Om is een nieuwe precisie-aanpak van Dura Vermeer voor het vernieuwen van woningen en buurten. Vanaf 2 (of meer) geschakelde woningen wordt door het team van Dura Vermeer binnen een paar weken een compleet nieuw huizenblok gebouwd. Uitgangspunt is een kopie van de oude woning, maar dan compleet nieuw, dus comfortabel en duurzaam (NOM-ready of meteen nul op de meter). Blokje Om is flexibel: de woning kan in principe elke gewenste uitstraling en indeling krijgen

Gezien de schaarste op de arbeidsmarkt, het verdwijnen van de kennis op de bouwplaats en toch moeten voldoen aan een vastgelegde bouwtijd is er bewust gekozen voor prefabricage van scheidingswanden in de fabriek.

BIA prefabriceert vooraf de scheidingswanden in de fabriek inclusief passtukken, voorzieningen voor sanitair en electra. Op deze manier van bouwen levert dit een directe besparing op van de bouwtijd en geeft reducering van de faalkosten.

Het eerste project is voor Dura Vermeer Hengelo succes vol verlopen en uitgerold tot 68 woningen in 2019 en in de planning staan circa 120 woningen in 2020.

Voordelen op een rij:

  • Demontabel bouwen “hergebruik van de wanden”
  • Lichtgewicht en door één persoon te monteren
  • Tijdsbesparing door snelle montage “niet schroeven”
  • Ruimte voor bekabeling van elektra, data en telefoon
  • Geen metalen profielen, dus minimale storing 4G en 5G Netwerk
  • Hergebruik van materialen door gebruik van gerecycled karton en FSC-hout
  • Levering op wegwerppallet

BIA
www.bia-beton.nl