Stenden Hotel blijft open tijdens renovatie

Artikel delen

Stenden Hotel in Leeuwarden ondergaat een volledige renovatie en uitbreiding. Er wordt een nieuwe verdieping, lobby en ingang gecreëerd. Voorwaarde voor de renovatie en uitbreiding van het hotel was, dat het hotel open zou blijven. Daarom wordt er een tijdelijk hotel aan de overkant geopend, een zogeheten pop-up hotel. Het hotel wordt namelijk geleid door studenten van de opleiding Hotel Management van Stenden Hotel Management School in Leeuwarden. Studenten doen in het hotel essentiële werkervaring op als onderdeel van hun opleiding

General Manager Anton van der Sluis: “Studenten brengen de theorie in ons hotel direct in de praktijk. Met deze aanpak leiden we al meer dan 30 jaar gewaardeerde topprofessionals en game changers in de hospitality op. De continuïteit in die aanpak moet tijdens de verbouwing gewaarborgd blijven. Hoe prachtig is het dan, om samen met studenten een Pop-up Campus Hotel te realiseren en tegelijkertijd aan de overkant een nieuw hotel te zien herrijzen. We verbouwen met de deur open.”

Om een verbouwing van het hotel van zo dichtbij mee te maken, is voor studenten al een mooie extra ervaring. Ze kregen daarnaast ook de unieke kans om mee te denken in het tijdelijke concept. Femke Attema, student Stenden Hotel Management School: “Wij hebben marketingmaterialen mogen ontwikkelen van dit allereerste Pop-up Campus Hotel die nu ook echt op de gevel hangen.”
Het Pop-up Campus Hotel bevindt zich recht tegenover NHL Stenden Hogeschool, op de bovenste twee verdiepingen van een recent geopend studentencomplex. Vanaf augustus 2020 opent het spiksplinternieuwe en uitgebreide Stenden Hotel aan de Rengerslaan 8 haar deuren. Ook hier zijn vanzelfsprekend studenten betrokken bij het ontwikkelen en uitwerken van dit nieuwe hotel.