Naast horizontale oplossingen ook verticale oplossingen in prefab beton

Artikel delen

Olbecon Betonconstructies, bekend als leverancier van betonnen systeemvloeren, levert ook een volledig pakket prefab betonwanden. Directeur-eigenaar Johan Oltvoort: “Vaak worden dergelijke wanden toegepast in bouwwerken waar ook prefab betonvloeren worden gekozen. Dan is Olbecon op zijn sterkst. Door korte lijnen in organisatie in combinatie met eigen engineering en logistiek zijn we in staat een goede onafhankelijke oplossing te bieden voor de toepassing van betonwanden.”

De verticale betonelementen in het assortiment van Olbecon zijn:

  • Gevels geïsoleerd met een afwerking van glad beton, baksteenmotief, steenstrips of structuur.
  • Dragende constructieve wanden, casco’s voor woningen en utiliteitsgebouwen, liftschachten, stabiliteitswanden.
  • Brandwanden, afscheidingen tussen verschillende compartimenten tot 240 minuten brandweerstand.
  • Borstweringselementen ook met isolatie en genoemde afwerkingen.
  • Betonkolommen en diversen.

Johan Oltvoort belicht een illustratief praktijkvoorbeeld: “Bij ons nieuwe kantoor in Lochem (zie foto) hebben wij zoveel mogelijk producten toegepast uit ons scala aan horizontale en verticale betonsystemen. De kelder is gemaakt door toepassing van betonkolommen met daartegen betonwanden. Hierop zijn deels geïsoleerde kanaalplaatvloeren gemonteerd boven de kruipruimte en deels ongeïsoleerde kanaalplaatvloeren boven de kelder. Om een zo indelingsvrije ruimte te creëren. is gekozen voor voorgespannen T-liggers in combinatie met betonkolommen, betonnen stabiliteitswanden en kanaalplaatvloeren. De wanden zijn geïsoleerde sandwichpanelen R = 6,11 met een dragende binnenschil en een buitenschil afgewerkt met zowel ECO steenstrips als een rietstructuur. Het dak is ook van kanaalplaatvloeren. We maken maximaal gebruik van de warmte-accumulerende eigenschap van beton om een zo goed mogelijk binnenklimaat te creëren, in combinatie met een laag energieverbruik.”

“Kijk voor meer informatie over assortiment en oplossingen op onze website. Wij helpen u graag op weg voor efficiënte bouwprocessen.”