vinEasyfit® montagesysteem van Van de Vin ramen en kozijnen

Artikel delen

Vandaag brengen we een bezoek aan een project in uitvoering. In Kaatsheuvel worden 9 woningen gerenoveerd door Caspar de Haan onderhoud en renovatie. Voorman Jeffrey Sentner verteld: “De bestaande woningen verkeren in een slechte staat. Isolatie ontbreekt en de kozijnen zijn rot. Renovatie is echt nodig. We willen het energielabel van de woningen naar een gunstiger niveau brengen. Gevels worden dan ook geïsoleerd, metselwerk gereinigd, voegwerk vernieuwd, goten vervangen, pannen recht gelegd, dakkapellen en kozijnen worden vernieuwd. Al met al een hele klus, omdat vele disciplines door elkaar heen lopen.”

Om alles in goede banen te laten lopen is een goed voorbereiding het halve werk. Voor de kozijnvervanging is er eerst een opname gedaan door Van de Vin ramen en kozijnen. De bestaande situatie is in kaart gebracht. Kozijnen, ramen en deuren zijn (digitaal) ingemeten. Aansluitingen zijn goed bekeken en uitgeëngineerd. Na beoordeling is het overgrote gedeelte toe aan kozijnvervanging. Kozijnen welke nog goed zijn blijven behouden. Wat goed is kan blijven zitten. Hier wordt enkel het glas en de draaiende delen vervangen.

Nadat de gevels zijn gereinigd en opnieuw zijn gevoegd kunnen de kozijnen worden vervangen. Zo voorkom je eventuele beschadigingen aan de nieuwe kozijnen. In dit project werken we van boven naar beneden. Eerst worden de dakkapellen en dakgoten vervangen. Na het zakken van de steiger kunnen de kozijnen op de begane grond vervangen worden. Voor de montage wordt gebruik gemaakt van het vinEasyfit® montagesysteem. Dit systeem is geschikt voor zowel nieuwbouw als voor renovatiewerkzaamheden. Voorman Jeffrey Sentner legt uit hoe het in zijn werk gaat: “Bestaande beglazing en kozijnen worden verwijderd en afgevoerd. In de gevelopeningen worden stelstroken aangebracht. De kant en klare kozijnen worden voor de gevelopening gehesen en naar binnen getrokken. Zodra je ‘klik’ hoort zit het kozijn vast. Eigenlijk heel eenvoudig zo’n Plug and Play systeem. Vervolgens kun je het kozijn waterpas stellen, verankeren en aan de binnenzijde afwerken.”

Overlast voor de bewoners proberen we te beperken door zo min mogelijk werkzaamheden in de woning uit te voeren. Door kant en klare kozijnen in vinEasyfit® toe te passen kan dit ook. Er komt geen glaszetter, kitter of schilder meer aan te pas. Dat scheelt veel overlast voor de bewoners. Ook dien je rekening te houden met andere disciplines. Door de verouderde rollagen boven de kozijnen van te voren te herstellen en te verstevigen kan de kozijnvervanging ook in één keer goed worden uitgevoerd. Voor het einde van de dag is de gevel altijd gesloten en wind en waterdicht. Dat geeft een goed gevoel. Het is fijn om de bewoners achter te laten met een behoorlijk opgewaardeerde en comfortabele woning.

Voor informatie of vragen over vinEasyfit® kunt u mailen naar renovatie@vandevin.nl