Nieuw na-isolatiesysteem voor indak PV-daken

Artikel delen

Om invulling te geven aan de groeiende toepassing van PV-systemen introduceert IsoBouw met SlimFix RenoTwin Solar speciaal daarop afgestemde isolerende dakpanelen voor renovatieprojecten.

De ideale basis voor PV-panelen

Voor een mooi esthetisch resultaat moeten de PV-panelen op een, bij renovatie vaak ontbrekende, strak effen onderconstructie worden gemonteerd.
Door de vrijdragende montage wordt een oud, doorgebogen dakbeschot met SlimFix RenoTwin Solar weer mooi strak zonder een tijdrovende opvulling van de onderconstructie. Gootoverstekken tot wel 60 cm zijn mogelijk waardoor er bovendien meer PV-panelen op het dak passen.

Een gepatenteerde waterkerende onderlaag

Op de isolatieplaten wordt in het werk, zonder extra timmerwerk, een waterkerende onderlaag aangebracht. De vormgeving zorgt voor waterdichting, een gegarandeerde ventilatie van de onderconstructie en een optimale ventilatie en koeling van de zonnepanelen. Dit verlengt de levensduur van de dakconstructie en verhoogt het rendement van de zonnepanelen.

Het dampopen IsoBouw Solar daksysteem is het enige systeem waarmee conform de montage-eisen van de PV-paneelfabrikanten wordt gewerkt: Een afstand tussen de PV-panelen en de onderconstructie van minimaal 100 mm. Door de goede ventilatie worden extreme temperaturen onder de panelen voorkomen en kan condensatievocht verdampen.

Voor een mooie esthetische aansluiting van de PV-panelen op de pannen wordt de waterkerende onderlaag direct op de tengels gemonteerd en niet op de overbodig geworden panlatten. De PV-panelen kunnen daardoor dieper in het dak worden geplaatst en esthetisch op gelijke hoogte komen met de bovenzijde van de dakpan.
De gehele montage van isolatie en onderlaag gaat uitzonderlijk snel. Iets wat ook opdrachtgevers en bewoners zeker zullen waarderen.

www.isobouw.nl