Lezerstest

Producten
Artikel delen

Test gereedschapsassortiment

Ronald van der Woude, allround medewerker bij Aart van de Pol Badkamers, Keukens en Vloeren in Bathmen testte een 23-delige gereedschapsset van GEDORE. Bij afbouwwerkzaamheden aan een badkamer had hij een groot deel van het handgereedschap in handen. “Echt kwaliteitsspul, dat merk je wel”, aldus Ronald.

Deze keer: GEDORE L-BOXX 1100-BASIC

Badkamers, keukens, vloeren: hij doet het allemaal. Duizendpoot Ronald van der Woude kreeg de GEDORE 1100-BASIC gereedschapsset tot zijn beschikking. Bij de afbouw van een badkamer kwam ruim de helft van de handgereedschappen van pas. Hierdoor kreeg hij een goede indruk van de kwaliteit. “Ik ken GEDORE al, omdat ze dit merk ook verkopen bij ons vaste adres voor gereedschappen. De auto-industrie gebruikt dit gerenommeerde werk ook. Het gereedschap zit in een L-Boxx van Sortimo. Dat sluit aan op de koffers die ik gebruik en de inrichting van mijn bus. Ik klik hem dus zo vast in de bus, zodat het gereedschap veilig is mee te nemen.”

Eigenschappen

Ronald testte de GEDORE 1100-BASIC. Een basisset voor professioneel gebruik. Deze 23-delige gereedschapsset wordt geleverd in een robuuste L-Boxx van Sortimo van slag- en stootvast ABS kunststof. De Boxx heeft handgrepen voor zowel verticaal als horizontaal dragen van de koffer. Ook kun je meerdere Boxx-en via het Easy Clicksysteem aan elkaar koppelen. Nooit meer extra heen en weer lopen dus, want voor veel klussen op locatie heb je alles bij de hand. De inhoud op een rij:

 • Ringsteeksleutels nr. 7, SW 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 en 19 mm.
 • Universeel kabelmes nr. 4528, lemmet-l. 50 mm.
 • Duimstok hout nr. 4533-2, 2 meter.
 • Hobbyzaag nr .406, bladl. 145 mm.
 • Koudbeitel nr. 95-200, 200 x 23 x 13 mm.
 • Bankhamer nr. 600 H-500, 500 g.
 • Telefoontang nr. 8133-180 JC, 180 mm 2C-greep.
 • Zijsnijtang POWER nr. 8316-180 JC, 180 mm 2C-greep.
 • Waterpomptang nr. 142 10 TL, 10”.
 • 3C-schroevendraaier zaagsnede nr. 2150, 4 – 5,5 – 6,5 mm.
 • 3C-schroevendraaier kruiskop nr. 2160SK PH 1 2.
 • Spanningtester zaagsnede nr. 4615 3, 220-250 V, 3 mm + GEDORE L-BOXX® 136 nr. 1100 L.

Ervaringen

“Super goed gereedschap voor installatiewerk”, vindt Ronald. “Het handgereedschap is zeer robuust en heeft een goede grip.” Hij is ook blij met het intelligente ordeningssysteem in de L-Boxx, ideaal voor mobiele toepassingen. “Je hebt daardoor snel toegang tot het gereedschap en het verschuift ook niet tijdens transport. Ik heb zelf ook een tas geprobeerd, die je meeneemt. Maar dan gaan de schroeven er ook in en wordt deze steeds zwaarder. Ook verdwijnen kleine onderdelen onderin de tas.”
Ronald mist nog wel een steekratelsleutel: “Die is vooral handig in kleine hoeken, waar je weinig draairuimte hebt. Ook een draadstriptang had er nog bij gemogen. Beide gebruik te toch regelmatig. Maar voor de rest een prima bassisset.” Voordeel is tot slot volgens de tester dat de koffer netjes oogt: “Als je bij een klant bent, ziet het er toch netter uit dan dat je overal gereedschap hebt liggen. Resumerend is deze basisset zeker een aanraden voor professionals!”

BouwTotaal