Alleen toegang voor geautoriseerd en geïnstrueerd personeel

Artikel delen

Een efficiënte, correcte en veilige bouwplaats dankzij Bouwplaats Check-in en Safety Check-in van BouWatch. Met een uitvoerder die zich volledig kan richten op het bouwproces en niet als een veredelde administrateur ’s ochtends al het personeel bij de poort moet controleren, registreren en ten overvloede ook nog moet instrueren over allerlei veiligheidsregels. Frank Thiescheffer, implementatiemanager bij BouWatch: “Met dit online systeem heeft u uw arbeidskrachtenregistratie goed geregeld. Het systeem registreert, controleert en rapporteert. Zo heeft u overzicht over uw eigen project, voldoet u aan wettelijke verplichtingen en laat u de opdrachtgever zien dat u alles op orde heeft. Dat getuigt van verantwoordelijk en goed werkgeverschap én minimaliseert uw risico op boetes.”

Bouwplaats Check-in van BouWatch:

Frank Thiescheffer bij een BouWatch Tourniquet.

De gangbare praktijk was dat uitvoerders veel tijd kwijt waren om elke bouwplaatsmedewerker te registreren en te checken of die voldeed aan alle eisen. Bovendien moesten dan vaak nog allerlei veiligheidsinstructies worden gegeven. Frank: “Tijdrovend werk. Daarom hebben wij het online registratiesysteem Bouwplaats Check-in ontwikkeld, al dan niet in combinatie met onze BouWatch Aanmeldzuil en/of BouWatch Tourniquet. Op die manier heeft het uitvoerende bouwbedrijf een volledig geïntegreerde oplossing die zorgt dat de arbeidskrachtenregistratie altijd up-to-date en de gehele inleenketen inzichtelijk is. Het systeem werkt efficiënt, is veilig en biedt aantoonbare compliance; u voldoet aan verplichtingen zoals WKA, IA, WAV en u zorgt voor veiligheid op uw locatie.”

Extra functies

Uiteraard vergt het systeem een investering, maar die kan door de modulaire functies beperkt blijven en is daardoor ook voor de kleinere aannemers haalbaar. “Met Bouwplaats Check-in heb je in feite al de belangrijkste stap gezet. Maar je kunt makkelijk uitbreiden met de BouWatch Aanmeldzuil, zodat je precies weet wie wanneer aanwezig is. Dan kun je bij calamiteiten snel en overzichtelijk handelen. Voorts is er de BouWatch Tourniquet, waarmee je het toegangsbeheer regelt. Alleen geautoriseerde personen hebben toegang en worden automatisch geregistreerd in Bouwplaats Check-in. De toegang tot de bouwplaats is verder uit te breiden met de module Safety Check-in, waarbij medewerkers vooraf via bedrijfseigen informatie kunnen worden getest op alle veiligheidsprocedures. Ze bekijken veiligheidsinstructies en het projectintroductieboekje en kunnen desgewenst in hun eigen taal een kennistest doen. Dan staan er vinkjes bij hun naam en worden zij bij de toegangscontrole doorgelaten. Hoe makkelijk en veilig wil je het hebben?”

Aanmelden via de BouWatch Aanmeldzuil.

Makkelijk is ook dat alle systemen in één portaal aan de BouWatch tijdelijke beveiliging kunnen worden gekoppeld. “De masten met de camera’s staan er vaak al en dan kun je alle systemen aan elkaar linken. We hebben nadrukkelijk ingezet op een gebruiksvriendelijk systeem. Zo hebben wij de BouWatch App ontwikkeld, een intuïtief platform voor toegangsverlening en aanwezigheidsregistratie, geschikt voor smartphone, tablet en computer. De app geeft altijd inzicht in de actuele en historische aanwezigheid op de bouwplaats. Mocht u tevens BouWatch cameramasten op uw bouwplaats hebben staan, dan kunt u vanuit deze app ook live meekijken.”

Vast aanspreekpunt en uitgebreide service

Het lijkt misschien met al die systemen en gebruiksmodules toch complexer dan het is, maar daarom wijst Frank Thiescheffer nadrukkelijk op de service rondom deze systemen. “Ik ben vaste contactpersoon en bezoek per definitie altijd de bouwplaats om met de klant de opties door te nemen. Ik wil dat alles vanaf dag één werkt. Verder is dagelijks van 7.00 tot 17.00 uur de Servicedesk in de lucht, die vragen kan beantwoorden en ook online hulp kan bieden. We hebben vol ingezet op service, want een product leveren aan bouwers is één ding, je wilt uiteindelijk dat die bouwer dagelijks zijn bouwplaats veilig en overzichtelijk houdt. En dat hij efficiënt kan bouwen, zonder allerlei heisa rondom bouwplaatszaken.”

De bouwplaatstoegang is te combineren met andere services voor tijdelijke BouWatch beveiliging.

Bij veel bedrijven die voor Bouwplaats Check-in en Safety Check-in hebben gekozen, zijn de voordelen duidelijk zichtbaar. Frank: “Alles wordt vooraf online geregeld, zodat de volledige arbeidsregistratie en projectintroductie niet op locatie uitgevoerd hoeven te worden. Ook de onderaannemer kan zijn personeel eenvoudig aanmelden. Er is uiteraard uitwisseling van personeel over verschillende projecten, maar je kunt een pool van medewerkers aanmelden. Als er eenmaal een persoonsaccount bestaat, kun je dat account toewijzen aan een bepaalde bouwplaats. De aanmelding is dan met een paar muisklikken geregeld. Dan is het een kwestie van een paspoortscan aan de poort om te verifiëren of de aangemelde persoon daadwerkelijk de persoon is die komt werken en deze persoon kan aan het werk en is geregistreerd. Komen er controles, dan is alles keurig geregistreerd. Dat geeft ook een hoop rust en zekerheid op een bouwplaats.”

Rompslomp uit handen genomen

Frank Thiescheffer besluit: “We praten over een waterdicht systeem dat ook nog eens geverifieerd is qua regelgeving, zoals privacywetgeving. Toegang, registratie en rapportage zijn dichtgetimmerd, maar zodanig dat de systemen uiterst makkelijk te gebruiken zijn. Bouwplaats Check-in neemt veel administratieve rompslomp uit handen van de bouwer. Ervaar het zelf.”

Informatie: www.bouwatch.nl

 

Vier stappen voor een veilige en overzichtelijk bouwplaats

  1. BouWatch richt eenmalig het project Bouwplaats Check-in voor u in, gebaseerd op uw specificaties.
  2. U nodigt uw onderaannemers uit om hun medewerkers/eigen onderaannemers vooraf aan te melden. Onze Servicedesk neem dit in eerste instantie uit handen bij een nieuw project d.m.v. onze opstartservice.
  3. Optioneel laat u arbeidskrachten online de projectintroductie en veiligheidsinstructies doorlopen (beschikbaar in 11 talen).
  4. De intake en betrouwbare ID-controle op de bouwplaats verlopen efficiënt.