De beste manier om uw vloer te isoleren

Artikel delen

In een woning gaat 10 tot 15% van de warmte verloren via de vloer. Met de juiste isolatiefolie is er voor iedere situatie wel een oplossing, of het nu een vloer met of zonder kruipruimte betreft. Vloerisolatie houdt de warmte binnen, zorgt voor een lagere energierekening en zorgt voor minder verschil in luchtvochtigheid.

vloerverwarming

De isolatie van een houten vloer

Wilt u een vloer met kruipruimte isoleren? Met de reflecterende SuperFOIL is er eenvoudig een hoge isolatiewaarde en dus hoog rendement te halen. Met een spouw van 175mm erboven, levert SF19+ een Rd van 4,48, SF40 5,56 en SF60 zelfs 6,48 m2*K/W. Wanneer er geen kruipruimte aanwezig is, kan de isolatiefolie ook over de balklaag worden aangebracht. Met een spouw van maar 50 mm boven de folie en ventilatie onder de folie haalt SF19+ een Rd van 2,96, SF40 4,04 en SF60 zelfs 4,96 m2 K/W.

De isolatie van een betonnen vloer

Heeft de betonvloer een kruipruimte? SF19+ met een spouw van 175 mm erboven en een geventileerde kruipruimte eronder levert zo een Rd van 4,35, SF40 5,71 en SF60 zelfs 5,96 m2 K/W. Is er geen kruipruimte aanwezig? Met onze dunste folie, de SFUF, behaalt u bij een dikte van 5mm een Rd van 0,8 m2 K/W, zonder enige luchtspouw.

Superfoil
www.isolatiefolie.nl