Multifoil die slanker isoleren mogelijk maakt

Artikel delen

SuperQuilt is een multifoil of meerlaagse folie, die naast warmteverlies door geleiding en convectie ook het verlies door straling aanpakt. De buitenste lagen zijn voorzien van echte aluminiumfolie. De folie is in renovatie en nieuwbouw toepasbaar en zorgt voor een hoge isolatiewaarde.

multifoil

Erik Kok van Duofor, de vloer- en isolatiespecialist die SuperQuilt op de Nederlandse markt levert: “Deze folie heeft naast de hoogste warmte-reflectiewaarde nog andere bijzondere eigenschappen: het is dampdicht, luchtdicht én veroudert niet. Hierdoor kan deze meerlaagse folie uitstekend worden gecombineerd met andere isolatiematerialen zoals minerale wol, schuim of andere ‘groene’ isolatie zodat een aanzienlijke ruimtewinst ontstaat. Het biedt een duurzame en circulaire oplossing: de folie blijft effectief gedurende de levensduur van het gebouw waarin het geïnstalleerd is en na eventuele demontage en reparatie met YBS Foiltape is de multifoil opnieuw te gebruiken.”

De isolatieprestaties van SuperQuilt zijn uitstekend. Duofor geeft samen met haar professionele afnemers graag advies voor uw specifieke projectsituatie, ondersteund met een Rc-waarde berekening. Enkele voorbeelden van veelvoorkomende situaties:

  • Gevelisolatie Rc> 4,7 m2K/W voor een halfsteens muur met een voorzetwand bestaande uit 60 mm minerale wol en een dampscherm van SuperQuilt, afgewerkt met gipsplaat. De totale muurdikte is maximaal 27 cm, het ruimteverlies is minimaal.
  • Dakisolatie Rc> 6,3 m2K/W, totaal 24 cm dik, waarbij van binnenuit is na-geïsoleerd met 145 mm minerale wol en een dampscherm van SuperQuilt, afgewerkt met gipsplaat. Hierdoor wordt een aanzienlijke tijd- en ruimtewinst geboekt.
  • Kruipruimte-isolatie Rc> 3,7 m2K/W; als kruipruimte-isolatie volstaat 1 laag SuperQuilt om de Bouwbesluiteis Rc = 3,5m2K/W te halen.

SuperQuilt beschikt over Nederlandse KIWA BDA Agréments voor hellend- en platdak, wand en vloer én over een Europees CE.

Duofor
www.duofor.eu