Circulaire kunststof kozijnen van 100% gerecycled materiaal

Artikel delen

Vorig jaar had profine, het bedrijf achter het merk K-VISION de wereldprimeur: K-VISION ReFrame, een circulair kunststof kozijnprofiel van 100% gerecycled materiaal. Deze innovatie is de oplossing voor duurzaam en circulair bouwen en wordt sinds de introductie vorig jaar daardoor door bouwers en architecten steeds vaker toegepast in zowel renovatie als nieuwbouwprojecten.

kozijn

K-VISION ReFrame is niet alleen duurzaam en circulair, maar heeft ook nog alle hoogwaardige eigenschappen die je van kunststof mag verwachten. De kozijnen hebben een hoge isolatiewaarde, zijn onderhoudsvriendelijk, geschikt voor elke bouw- en woonstijl en bevorderen een veilige en gezonde leefomgeving.

Om de UV-bestendigheid van gerecyclede profielen te garanderen en een luxe matte look & feel te geven zijn de profielen rondom voorzien van het innovatieve kleursysteem proCoverTec. Een kunststof kozijn van K-VISION heeft een levensduur van meer dan 50 jaar en kan keer op keer opnieuw gerecycled worden.

Jelmer Bijlsma, directeur K-VISION Kozijnen | profine Nederland: “Wij werken graag mee aan de doelstelling Nederland circulair in 2050. Daarom werken we bedrijfsbreed op een circulaire wijze; restmateriaal uit de verwerking van onze profielen wordt teruggenomen en we herverwerken gerecycled kunststof in de nieuwe profielen. Onze circulaire werkwijze en die van onze partners zijn door Kiwa vastgelegd in het Convenant Circulair Ondernemen. Innovaties, zoals het nieuwe circulaire kozijn K-VISION Reframe, en de samenwerking met ketenpartners vormen hier een mooi bewijs van.”

Inmiddels is K-VISION ReFrame al in diverse projecten toegepast. Partner Schipper Kozijnen heeft voor het pilotproject 500 kozijnen gemaakt voor een grootschalig renovatieproject in Amsterdam En daarna onder andere 120 flatwoningen in Purmerend voorzien van K-VISION ReFrame. Gevelspecialist Europrovyl voorziet voor Heijmans 38 gasloze nieuwbouwwoningen van deze ultieme circulaire oplossing.

K-VISION
www.k-visionkozijnen.nl