Kan de installatie van vloerverwarming efficiënter en toekomstbestendiger?

Artikel delen

Als je denkt aan vloerverwarming, komt vast het traditionele systeem in je op. Dit systeem kenmerkt zich door de woorden dik en traag. De installatie van deze dikke en trage systemen is vaak niet tijdsefficiënt. Zeker niet als er ook nog een dekvloer overheen moet. Dit moest beter, sneller en efficiënter kunnen, vond WARP Systems. Uit deze innovatieve gedachten zijn namelijk de vloerverwarmings- en koelingssystemen SpeeTile en SpeeTherm ontstaan. Deze nieuwe generatie verwarmingssystemen combineren een efficiënte installatie met een toekomstbestendig oogpunt.

Het SpeeTile natbouw systeem

Het SpeeTile systeem bezit eigenschappen die voordelen voor zowel de eindgebruiker als voor de installateur biedt. Zo heeft het water gedragen systeem een minimale opbouwhoogte van 15mm met een gewicht van 30kg/m² inclusief egalisatiemortel. Door de lage opbouwhoogte is deze in veel situaties geschikt, en het lichte gewicht maakt dat de installatie eenvoudiger is. Verder is het unieke klik-breek-schuif systeem een professionele innovatie, waardoor vooraf meten en ter plekke snijden nooit meer nodig is. Ook is het systeem geschikt voor wanden en plafonds. Wat handig is voor de eindgebruiker: het systeem bespaart energie, omdat het is aangesloten op zowel een Cv-ketel als warmtepomp. Ook reageert het actief en snel op warmtevraag.

Het SpeeTherm droogbouw systeem

Het SpeeTherm systeem combineert een minimale opbouwhoogte van 15mm met isolatie, lichtgewicht en snelheid. Door het gewicht van slecht 3kg/m² is het systeem niet alleen eenvoudig te installeren, maar biedt het ook mogelijkheden voor houten ondervloeren, zelfs als deze niet stabiel zijn. Als ze maar wel vlak zijn. Het systeem bestaat uit EPS platen, AluTherm lamellen voor de warmtespreiding en SpeeTube verwarmingsbuizen. Het systeem bespaart energie omdat het aangesloten is op zowel een CV-ketel als warmtepomp. Ook wordt er snel gereageerd op warmtevraag.

Laagtemperatuur vloerverwarming met een warmtepomp

Woningen en bedrijfspanden moeten uiteindelijk allemaal toekomstbestendig worden verwarmd en gekoeld. Hier komt WARP Systems in beeld. Zoals bekend is de COP van een warmtepomp lineair gekoppeld aan de temperatuur van het water. De systemen hebben een lage opbouwhoogte en liggen dicht bij het oppervlakte. Hierdoor kan de watertemperatuur van een warmtepomp lager worden ingesteld wat meer rendement oplevert.

Een lagere opbouwhoogte, lagere watertemperatuur en meer rendement zijn de voordelen die een systeem van WARP Systems kan bieden.

WARP Systems
www.warp-systems.nl