Zelf aan de basis van je eigen topgereedschap

Artikel delen

Hultafors Group ontwerpt producten die uitblinken op het gebied van functionaliteit, veiligheid, bescherming, algehele productiviteit en het creëren van persoonlijke identiteit. “Onze ontwikkelingen vinden altijd plaats door de eindgebruikers erbij te betrekken. We willen dat zij over het handgereedschap beschikken waarmee ze elke dag uitstekend kunnen werken. Als onze R&D-afdeling signalen krijgt of zelf ideeën heeft om dat werken nóg beter te maken, dan gaan we ermee aan de slag. Voor al die verschillende gebruikers. Want je kunt zeggen: een mes is een mes, maar wij bieden bijvoorbeeld alleen al 20 verschillende uitvoeringen van ons veel verkochte HVK mes, omdat de loodgieter, timmerman, elektricien, schilder, vloerenlegger en andere professional specifieke wensen hebben,” aldus Per Eriksson, Director Assortment & Commercial, Business Unit Tools, Hultafors Group AB.

houten plank metenHultafors ontwikkelt al bijna 140 jaar maatwerk gereedschap. Zo is Hultafors de uitvinder van de opvouwbare duimstok, wat zorgde voor een revolutie in bouw en industrie. Door de jaren heen is voortdurend de focus blijven liggen op productontwikkeling van handgereedschap, almede werkkleding/schoenen en gehoor/gezichtsbescherming. “We hebben als Hultafors Group een scala aan merken, waarbij onder Hultafors de handgereedschappen vallen, zoals messen, zagen, bijlen, duimstokken, driehoekmeetgereedschap, waterpassen, hamers, breekijzers, rolbandmaten etc.” Ook in Nederland is de duimstok steevast een essentieel onderdeel van de standaarduitrusting van de vakman. Maar ook de Rafter Square, een unieke tool om snel en eenvoudig hoeken uit te zetten en dankzij de gradenboog voor dakspanten erg populair. De verstelbare koevoet en Premium HBX handzagen doen het hier al jaren erg goed.

Ontwikkelen nieuwe tools

Per Eriksson: “We blijven tools ontwikkelen in thuisland Zweden en betrekken daarbij wereldwijd feedback van professionals. Daarbij houden wij rekeningen met de verschillende wensen van gebruikers in alle landen, ook Nederland. Het zorgt ervoor dat iedereen over zijn ‘eigen’ topgereedschap kan beschikken. Handgereedschap waarop je kunt vertrouwen en waarmee het werk makkelijker, prettiger en efficiënter wordt.”

Hoogwaardige innovaties

hultafors gereedschap“Wij blijven innoveren en uitvinden en soms verrassen wij onszelf daarbij. Neem de gereedschapsemmer, wat kun je daar nu aan verbeteren, was ook onze eerste reactie? Onze R&D-afdeling is er toch in geslaagd dit product beter af te stemmen op de gebruikers. Door de vorm zodanig af te ronden dat de professional het gereedschap dichter bij het lichaam binnen handbereik heeft. Door het handvat ook in een stand schuin omhoog te laten staan, zodat je de emmer makkelijk kunt oppakken. Door het product zo te ontwerpen dat je stof en vuil er makkelijk uit kunt verwijderden. Uiteraard is het een ijzersterke emmer geworden, die zelfs 100 kg gewicht aankan, zonder dat iemand dat ooit gaat tillen. Het tekent de hoogwaardigheid.”

Linkshandigen

Een uitschuifmes bestond eerder niet voor linkshandigen, terwijl nog altijd 20% van de mensen linkshandig is. “Ons uitschuifmes is geschikt voor rechts- én linkshandigen. Het is voorzien van reservemesjes en handig ‘vinnetje’ aan de onderzijde om bijvoorbeeld blikken open te maken of je droogloopmat in de hoeken te drukken. Kleine innovaties die je werk zoveel makkelijker maken.”

Combinatie gereedschap en werkkleding

Er wordt veel aandacht besteed aan de combinatie handgereedschap en werkkleding, die binnen de Hultafors Group leverbaar is. Denk aan handige vakken en voorzieningen op kleding waarin je gereedschap makkelijk en veilig met je meedraagt. “Goed handgereedschap en praktische werkkleding staat of valt bij de vraag of alles aansluit bij het gebruik door de verschillende professionals.”

Trends

man die zaagtTrends zijn er niet alleen op zaken als kwaliteit, levensduur, ergonomie en comfort, maar ook qua duurzaamheid. Eriksson: “We verlengen bijvoorbeeld de levensduur van onze producten. Een voorbeeld is de Hultafors Premium HBX handzaag, hierbij kunnen de bladzagen apart worden vervangen. Hiermee geef je de gebruikers het gemak om verder te werken met hun favoriete tool. Ons advies: slijp je beitels, messen of bijlen tijdig als je merkt dat je meer kracht moet zetten of meer moet wringen om je werk te kunnen doen. Dit maakt je werk een stuk makkelijker. Daarnaast kan het geen kwaad om roestgevoelig gereedschap dat je wellicht niet zo veel gebruikt af en toe te voorzien van een klein beschermlaagje. Siliconenspray is daar een makkelijk en handig middeltje voor. Het belangrijkste is dat je je gereedschap vervangt als je merkt dat je veiligheid in het geding komt en/of je je werk minder makkelijk kunt uitvoeren in vergelijking met relatief nieuw gereedschap. Overigens zijn voor veel van onze gereedschappen reserveonderdelen verkrijgbaar. Hiermee kun je delen van het gereedschap vervangen bij beschadiging of slijtage. Van ons gereedschap heb je jaren of zelfs levenslang plezier.”

Hultafors verstaat de eindgebruikers, benadrukt Per Eriksson. “Omdat wij samen met hen hun eigen handgereedschap ontwikkelen. Zo wordt 1 + 1 écht 3. Maak eens kennis met onze producten. Kijk op onze website of vraag ernaar bij bouwmaterialenhandel of gereedschapsspecialist.”

Hultafors Group
www.hultafors.nl

Premium merken

Onder de Hultafors Group ressorteren diverse premium merken voor handgereedschappen, werkkleding en -schoenen en gehoor- en gezichtsbescherming:

  • Hultafors – innovatieve handgereedschappen
  • Wibe Ladders – klimmaterialen met veiligheid als handelsmerk
  • Snickers Workwear – innovatieve werkkleding
  • Solid Gear – lichtgewicht, sportieve veiligheidsschoenen
  • Toe Guard – werklaarzen en werkschoenen met compromisloze veiligheid
  • EMMA Safety Footwear – 100% circulaire veiligheidsschoenen
  • CLC Workgear – tassen en dragers voor zware producten en gereedschap
  • Hellberg Safety – gehoor- en gezichtsbeschermingsproducten