fbpx

Lezerstest

Producten
Artikel delen

Geen rugklachten meer!

In 2005 trok Ad Kooijman van AK Bouw voor het eerst Steel Blue werkschoenen aan: “Sindsdien ben ik van mijn chronische rugklachten af.” Geen wonder dat Ad ook als eerste klaar stond om de nieuwe Southern Cross® Zip van Steel Blue te testen. Dat is een werkschoen met een rits. “Ideaal als je de schoenen vlot aan of uit wil trekken.” Een zeer tevreden tester deze keer, die iedereen deze werkschoenen aanbeveelt.

Tekst: ing. Frank de Groot

Ad Kooijman is blij met de Southern Cross® Zip van Steel Blue: geen rugklachten meer en eenvoudig uit- en aan te trekken door de rits.

Een opvallend verhaal krijg ik te horen, wanneer ik Ad Kooijman vraag naar zijn ervaringen met de Southern Cross® Zip. Ad (60) is eigenaar van AK Bouw in Papendrecht. Hij voert rechtstreeks voor opdrachtgevers verbouwwerkzaamheden uit, zoals uitbouwen, nieuwe kozijnen, stucwerk, badkamers en keukens. Voor de installatie- en schilderwerkzaamheden en stukadoorswerk huurt hij specialisten in. Als we contact met hem opnemen is hij net bezig met een badkamer.

We horen alleen maar lof over de Steel Blue werkschoenen: “Ik ben al op mijn vijftiende begonnen in de bouw als timmerman. Maar op mijn achtentwintigste kreeg ik rugklachten door een scheefstand van mijn bekken. Een arts wilde me toen al afkeuren, maar dat zag ik niet zitten. Uiteindelijk ben ik door blijven rommelen en ging ik vijf  keer per jaar naar de chiropractor om mijn bekken weer recht te laten zetten.”

“Ik heb nog lange tijd bij een grote aannemer gewerkt en die had veel aandacht voor goede werkschoenen. Maar ideaal waren ze zelden: of te zwaar, of niet soepel genoeg. In 2005 ben ik voor mezelf begonnen. Er was toen een testoproep voor Steel Blue werkschoenen. Daar heb ik me voor ingeschreven en ik kreeg de schoenen toegestuurd. Je gelooft het bijna niet: nadat ik ze droeg ben ik nauwelijks nog naar de chiropractor geweest!”

Balanskussen

“Alsof je op een balanskussen staat”, zo omschrijft Ad het gevoel als je de werkschoen aantrekt. Het is even wennen, maar daarna weet je niet beter meer. “Een maat van mij werkt bij een andere GWW-aannemer in Papendrecht. Hij had ook rugklachten. Ik heb hem toen deze schoenen geadviseerd. Zijn rugklachten werden direct veel draaglijker. Inmiddels loopt een groot deel van het buitenpersoneel van dit bedrijf op Steel Blue werkschoenen.”

“Alsof je op een balanskussen staat”, zo omschrijft Ad het gevoel als je de werkschoen aantrekt.

Het geheim zit inderdaad in de innovatieve zool van de schoen. De nieuwe Southern Cross® Zip maakt gebruik van de Steel Blue Trisole®-comforttechnologie. Dat is een gepatenteerd zoolsysteem met drie dichtheden voor een hoog niveau van comfort, schokabsorptie en energieteruggave. Het systeem gebruikt PORON® als energie-absorberende kussens onder de drukpunten van de voet. PORON® wordt ook gebruikt in sportschoenen voor eenzelfde comfort en schokabsorptie.

De werkschoen heeft verder een krachtige, flexibele antibacteriële niet-geweven inlegzool over de gehele lengte om extra steun en comfort te bieden. Dit voetbed is gemaakt van zacht polyurethaan dat zijn vorm en dikte behoudt gedurende de gehele levensduur van de veiligheidsschoen.“Ik gebruik de uitneembare zolen ook in veel van mijn vrijetijdsschoenen”, zegt Ad.

Andere eigenschappen

Uiteraard biedt de nieuwe werkschoen meer voordelen dan de zool alleen. De 150 mm hoge enkellaars met veters heeft een ritssluiting aan de zijkant. “Voordeel van een hoge enkellaars is dat je op ruw terrein niet gelijk je schoenen vol zand of gruis hebt zitten. En de rits maakt het aan- en uittrekken veel eenvoudiger. Erg handig”, vindt Ad.

De schoen is verder gemaakt van waterafstotend rundleer en is gestikt met nylondraad. De enkellaars heeft een geschulpte gewatteerde kraag en tong, met stalen neus en kruipneus. De schoen is gevoerd met Baltico®: een zacht, niet-schurend, hydrofoob materiaal dat transpiratievocht afvoert, waardoor de huid koel en droog blijft. “De schoen voorkomt inderdaad dat je in de zomer zweetvoeten krijgt. Dat is wel prettig”, zegt Ad.

De kruipneus en loopzool zijn versterkt met PureGRAPH® Graphene waardoor de duurzaamheid en slijtvastheid groot zijn. Onafhankelijke testresultaten tonen 200% meer slijtvastheid. De antistatische loopzool van thermoplastische urethaan (TPU) is hittebestendig tot 130 ºC. De penetratiebestendige tussenzool vermindert de kans dat scherpe voorwerpen de zool doorboren. “Vooral asfaltnagels zijn berucht. Ik heb in het verleden wel eens een spijker in mijn voetzool gehad. Moet je de wond gelijk laten ontsmetten. Maar daar heb je met deze schoen geen last van.”

De conclusie is duidelijk: Ad adviseert iedereen deze werkschoenen: “Meest innovatief is gewoon het zoolsysteem. Niets is belangrijker dan je eigen gezondheid en dat je pijnvrij kan werken!”

Steel Blue
www.steelblue.com

BouwTotaal