Wat zijn de gemiddelde kosten voor het bouwen van een gietvloer?

Artikel delen

Gietvloeren worden steeds populairder, niet alleen in bedrijfspanden en kantoorpanden, maar ook in particuliere woningen. Een van de voornaamste redenen hiervoor is dat gietvloeren kunnen worden ontworpen om eruit te zien als beton en worden gemaakt van een speciaal soort cement. Deze unieke samenstelling geeft de vloer een unieke look, en voegt een natuurlijke glans toe aan het interieur.

De kosten van een gietvloer variëren naar omvang van de ruimte en het bedrijf. Er zijn bedrijven die alleen rekening houden met de beste kwaliteit, en die niet zozeer naar prijs kijken. Er zijn echter ook bedrijven die voor minder kwaliteit kiezen en goedkope gietvloeren met een korte levensduur aanbieden. Het is zaak dat je jarenlang geniet van je gietvloer. Zonder er ook maar een moment spijt van te hebben.

Om de kosten van het bouwen van een gietvloer te berekenen, zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Enkele factoren die van invloed zijn op de kosten van het bouwen van een gietvloer zijn:

  • Type: er zijn twee soorten – permanent en tijdelijk. Permanente vloeren kunnen langer duren en meer arbeid vergen dan tijdelijke vloeren, maar ze bieden een betere structurele stabiliteit en duurzaamheid
  • Grootte: de grootte heeft invloed op hoeveel materiaal nodig is voor de constructie
  • Vorm: de vorm kan veranderen hoe lang het duurt om beton op de bekisting te gieten en hoeveel materiaal er nodig is

Naadloze vloeren kosten tussen de 50 en 160 euro per vierkante meter. Deskundigen raden aan voorzichtig te zijn met aanbiedingen die te goedkoop zijn. Zij kunnen erop wijzen dat inferieure materialen worden gebruikt of dat op de voorbereiding van de ondervloer wordt bespaard. Dit is echter vooral belangrijk om te voorkomen dat er later scheuren ontstaan.

Zelf bouwen of professioneel laten doen?

Zelf bouwen of professioneel laten doen? een belangrijke vraag is, zal dit gedeelte de voor- en nadelen van beide onderzoeken om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Je kunt besluiten om een epoxy gietvloer helemaal zelf te leggen. Een goede voorbereiding is alles! Als je voor het eerst zelf een vloer legt, is het bijzonder belangrijk dat je je vertrouwd maakt met het proces en de afzonderlijke stappen. Verder is het natuurlijk belangrijk het juiste materiaal te gebruiken.

Professionele partijen die gietvloeren aanbieden, bieden over het algemeen bescheiden kosten gietvloer aan. Wel met een hogere kwaliteit en meer aanpassingsmogelijkheden dan die van amateurs. Ze zijn meestal gespecialiseerd in één producttype of branche met een efficiënt productieproces dat optimaliseert voor kwaliteit en doorlooptijd.

Leg je eigen epoxyvloer tegen lage kosten

Natuurlijk bespaar je geld als je zelf een epoxyvloer legt, want in dit geval hoef je geen gespecialiseerd bedrijf in te huren. Als je al het materiaal inclusief alle producten bij een online aanbieder bestelt, bespaar je talloze euro’s. Online aanbieders bieden epoxy producten en hele epoxy vloeren tegen zeer gunstige prijzen. Je kunt vaak nog meer geld besparen als je een compleet epoxy vloerpakket online bestelt.

Gietvloerprijzen.nl
www.gietvloerprijzen.nl