5 beveiligingstips van BouWatch

Artikel delen

Het wordt weer eerder donker en dan zien kwaadwillenden hun kans schoon om toe te slaan. Denk aan inbrekers die waardevolle materialen, stroomkabels of gereedschappen stelen. Wist je dat er tijdens de kerstdagen zelfs twee keer zoveel inbraken zijn dan gedurende de rest van het jaar? We geven je 5 tips om dit op jouw bouwplaats te voorkomen.

Tip 1: Sluit jouw bouwplaats goed af

De gelegenheid maakt de dief is een uitdrukking die van toepassing is.  Maak het een dief niet te makkelijk. Controleer of ramen en deuren zijn afgesloten en sluit je terrein goed af met een hekwerk. Uiteraard maak je gebruik van goedgekeurde sloten waar maar een beperkt aantal personen de sleutel of code van heeft. Nog een extra advies: Spreek goed af wie afsluit, zodat het hekwerk niet per ongeluk open blijft staan.

Tip 2: Zorg voor verlichting

Als een dief in de nacht is een tweede uitdrukking die ook van toepassing is. Dieven en vandalen opereren het liefst in het donker. Daarom zullen ze er eerder voor kiezen om een goed verlichte bouwplaats links te laten liggen. Heb je rekening te houden met omwonenden? Dan kun je verlichting met een bewegingsmelder installeren.

Tip 3: Tijdelijke beveiliging

Ongewenst bezoek is nooit te voorkomen. Daarom is tijdelijke beveiliging de ideale oplossing. Mobiele cameramasten hebben een sterk preventieve werking. Mochten ze wel het terrein op komen dan hebben de camera’s en getrainde centralisten dit direct in de gaten. Indien nodig wordt direct politie en beveiliging ingeschakeld. De pakkans is erg groot en de schades worden enorm beperkt.

Tip 4: Bewaar waardevolle spullen op een extra beveiligde plek

Bouwmaterialen zijn duur en schaars. Daarom moet je daar extra zuinig op zijn. Zorg dat je bouwplaats goed opgeruimd is. Groepeer de waardevolle bouwmaterialen zoveel mogelijk en kijk of er een mogelijkheid is om toegang tot die materialen te blokkeren. Dat kost wat organisatie en extra tijd. Maar zo maak je het inbrekers moeilijk en kan het bouwproces de volgende dag gewoon weer doorgaan.

Tip 5: Laat een beveiligingscheck uitvoeren

De beste tip voor de donkere dagen is het laten uitvoeren van een beveiligingscheck. Een specialist bepaalt de risico’s op jouw project en brengt dan op locatie advies uit over jouw tijdelijke beveiliging. Waar kan je het best mobiele cameramasten plaatsen? En welke masten zijn geschikt voor jouw situatie? Op deze manier weet je zeker dat je goed beveiligd bent.

BouWatch
www.bouwatch.nl