Lichtgewicht zandcement werkt gezonder, makkelijker en sneller

Artikel delen

Tillen, aanmaken, smeren, het verwerken van een traditionele zandcementvloer is zwaar werk. Het kan leiden tot lichamelijke klachten. Bruil Lichtgewicht Zandcement is tot wel 60% lichter in gebruik in vergelijking met traditionele zandcementvloeren en geeft toch eenzelfde resultaat. Het lichte gewicht biedt fysiek uitkomst voor de vloerenlegger, omdat de verwerking zoveel aangenamer en makkelijker is.

De lichtgewicht dekvloermortel is ook ideaal voor renovatietoepassing. In veel oude panden is het draagvermogen van de oude houten vloeren gering. Wil men toch een zandcement dekvloer, bijvoorbeeld voor vloerverwarming binnen een gasloze toekomst, dan biedt deze lichtgewicht zandcementmortel kansen.

Met het innovatieve product kan de vloerenlegger binnenshuis dekvloeren aanbrengen op betonnen, cementgebonden, steenachtige ondergronden van 30 tot 80 mm. Of op zwaluwstaartplaten. De mortel dient altijd hechtend toegepast te worden. Het tegelwerk kan direct in de verse vloerspecie worden geklopt. Ook dit vergroot het verwerkingsgemak. In de lichtgewicht dekvloer is vloerverwarming toepasbaar, de dikte van de cementdekvloer boven de leidingen moet minimaal 25 mm bedragen. Bruil Lichtgewicht Zandcement voldoet aan sterkteklasse CT-C12-F2 volgens EN13813.

De lichtgewicht dekvloermortel is leverbaar in goed hanteerbare 10 kg zakken. Uit een zak van 10 kg haalt men ca. 12 liter lichtgewicht zandcementspecie. Zo kan men snel doorwerken. Daarnaast is er de silo-service, aanpasbaar aan elke bouwsituatie. De verwerker is verzekerd van de best mogelijke verwerkingsapparatuur en komt gemiddeld tot een 30% hogere dagproductie.

De voordelen op een rij:

  • Zeer licht en goed verwerkbaar
  • Ook voor tegels direct in de specie
  • Met 10 kg dezelfde opbrengst als 25 kg traditioneel
  • Bestaat uit 60% gerecycled materiaal
  • Arbo-vriendelijker en lichter werken
  • 100% recyclebaar.

Bruil
www.bruil.nl