In de spotlight

Producten
Artikel delen

Besparing op energielasten en comfortabelere woningen

Isolatie verlaagd de energielasten en er worden comfortabelere woningen door gerealiseerd. Bestisol is uw partner in isoleren. Het bedrijf is al ruim 35 jaar specialist, tot zeer goede tevredenheid van zowel particuliere als zakelijke klanten.

Op alle isolatiewerkzaamheden die het bedrijf uitvoert kunnen kwaliteitscontroles worden uitgevoerd door onafhankelijke externe inspecteurs van Insula certificatie. Deze controles worden uitgevoerd in het kader van de VENIN Erkenningsregeling. Om dit mogelijk te maken zal Bestisol de uitgevoerde werkzaamheden melden aan deze controle-instelling zijnde Insula Certificatie.

Waarom kiezen voor Bestisol:

  • Gratis en vrijblijvend bezoek en offerte;
  • Binnen 1 dag geïsoleerd;
  • 35 jaar vakkennis & ervaring;
  • In het bezit van alle certificaten;
  • Schriftelijke garantie op isolatie;
  • Hulp bij eventuele subsidieaanvraag.

Spouwmuurisolatie

Door het aanbrengen van spouwmuurisolatie wordt het energieverlies door de muur al direct tot minder dan de helft gereduceerd. Omdat het vullen van bestaande spouwmuren pas in de zeventiger jaren een grote vlucht nam waren er aanvankelijk nogal wat weerstanden te overwinnen. ‘De spouwmuur is niet voor niets ontwikkeld’ was één veel gehoord argument om hem maar leeg en dus slecht isolerend te laten. Vochtproblemen die optraden na het isoleren van een spouw­muur werden dan ook niet zelden geweten aan het vullen van de spouw, terwijl er in werkelijkheid heel andere oorzaken voor de klachten waren.
Gelukkig weten inmiddels de bewoners van meer dan anderhalf miljoen woningen, waarbij de spouwmuren zijn nageïsoleerd, dat de meeste van die verhalen op fabeltjes berusten. Dat neemt niet weg dat men wel goed moet opletten voordat men overgaat tot het vullen van de spouw. De gevel moet in een goede conditie verkeren; het voegwerk moet bijvoorbeeld nog van goede kwaliteit zijn en als er al vochtproblemen in de woning zijn moeten die eerst worden opgelost.

Vloerisolatie

Vloeren van slecht geïsoleerde woningen voelen vaak koud aan. Isolatie van de vloer is daarom een niet te onderschatten onderdeel van het totale isolatiepakket van de woning. Het isoleert de woning letterlijk van de meestal vrij vochtige kruipruimte.

Bij vloerisolatie met polyurethaan wordt het materiaal als schuim tegen de onderkant van de vloer gespoten. In de meeste blaasmiddelen zitten HFK’s, maar vanaf 2023 worden deze HFK’s voor gespoten vloerisolatie verboden. Daarom hebben producenten en isolatiebedrijven alternatieven ontwikkeld: gespoten purschuim met HFO’s als blaasmiddel. Dit alternatief is nu nog beperkt beschikbaar maar Bestisol gebruikt reeds nu al alleen maar schuim met HFO blaasmiddel.

Bodemisolatie

Het is ook mogelijk de kruipruimte te voorzien van een bodemisolatiesysteem. Op de bodem van de kruipruimte wordt dan isolatiemateriaal aangebracht. Een van de daarvoor in aanmerking komende manieren, bestaat uit een dikke laag isolerende EPS korrels of EPS chips.

De isolatielaag bedekt de vochtige kruipruimtebodem geheel en vormt zo een prima isolatie. De verdamping vanuit de vaak natte bodem wordt door bodemisolatie verminderd waardoor ook mogelijke vochtproblemen worden teruggedrongen. Het vochttransport uit de kruipruimte wordt sterk verminderd en het warmteverlies vanuit de woning wordt beperkt.

Dakisolatie

Door een ongeïsoleerd dak gaat een niet onaanzienlijke hoeveelheid warmte verloren. Gelukkig zijn er tegenwoordig uitstekende technieken om bestaande dakconstructies goed te isoleren. Welke het best geschikt is voor een specifieke situatie hangt uiteraard af van het soort dak (plat of hellend) en van eventueel reeds uitgevoerde isolatiemaatregelen.

Ventilatievoorzieningen

Kruipruimte ventilatie is van groot belang voor de vochthuishouding. Bestisol kan de kruipruimten inspecteren en zo nodig herstellen. Vochtproblemen en stankoverlast kunnen worden voorkomen door de kruipruimte goed te ventileren.
Vochtproblemen veroorzaken vaak schimmel en hout/betonrot. Daarom is het een risico om de ventilatie van de kruipruimte dicht te zetten. De oplossing hiervoor is gaten boren met een diamantboor door de muur net boven het maaiveld, schuin naar beneden, zodat je uitkomt in de kruipruimte. Hierdoor heb je trek onder de woning, tevens plaatst Bestisol een kunststof pijp met een rooster op de buitengevel.

Daarnaast kan het bedrijf ook elke andere soorten en maten van ventilatieroosters leveren en aanbrengen zoals de zogenaamde muurdempers. Tijdens het vrijblijvend bezoek aan de woning worden vragen beantwoord, en wordt bekeken of de woning wel geschikt is om te isoleren. Ook worden er adviezen gegeven omtrent eventuele subsidies.

Bestisol levert 100% kwaliteit op het gebied van gebruikte gecertificeerde materialen en de uitgevoerde werkzaamheden. Bestisol is Insula gecertificeerd, Lid van VENIN en lid van Stichting Isolatiewaarborg. Het bedrijf is aangesloten bij de VENIN-geschillencommissie, die bij wege van bindend advies uitspraak kan doen mocht er een geschil ontstaan tussen het bedrijf en een particuliere opdrachtgever.

Bestisol
www.bestisol.com

BouwTotaal